Glas Javnosti

AMERIČKA EKONOMIJA IGRA RUSKI RULET! Finansijski balon koji preti da pukne

Svet
Autor: Glas javnosti

Ekonomska situacija koja je nastala u Sjedinjenim Državama na osnovu odluke o povećanju gornje granice državnog duga zemlje izaziva ozbiljnu zabrinutost u sadašnjoj američkoj administraciji.

U svom autorskom članku objavljenom na veb stranici REN TV, Vaserman je detaljno govorio o poteškoćama sa kojima će se američke vlasti suočiti pokušavajući da sprovedu sopstvenu ekonomsku strategiju, a objasnio je i zašto je američka ekonomija već počela da igra ruski rulet.

Kada se Vašington se već spremao da proglasi neizvršenje obaveza, vlasti su odlučile da odlože urušavanje finansijske piramide povećanjem kritične granice javnog duga.

„Poenta nije samo u tekućim plaćanjima, već i u činjenici da će već izdate obaveze saveznog trezora biti predstavljene za plaćanje – a njih već ima više od zvaničnog godišnjeg bruto domaćeg proizvoda Sjedinjenih Država, u stvari, nema šta da se plati “, objasnio je Vaserman.

Politikolog je siguran da su američke vlasti bile primorane da preduzmu takve mere kako bi spasile ekonomiju zemlje i nastavile da sprovode međunarodne programe koji naduvavaju finansijski balon do ogromnih razmera.

„Ni republikanci ni demokrate ne žele da sruše piramidu duga, koja svetu pruža pogodno sredstvo plaćanja u međunarodnoj trgovini, a samoj Americi – priličnu količinu prosperiteta na tuđi račun“, zaključio je Vaserman a prenosi Webtribune.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR