Glas Javnosti

AMERIČKA AMBASADA U SRBIJI O PROGLAŠENJU VIDOVDANA: Gradonačelnice Čikaga, HVALA VAM za poštovanje ponosne srpske tradicije! (FOTO)

Svet
Autor:

Američka ambasada u Srbiji večeras se zahvalila gradonačelnici Čikaga Lori Lajtfut da je srpski praznik Vidovdan stavljen na listu zvaničnih praznika Čikaga, što je priznanje za veliki doprinos koji su Srbi dali životu i razvoju ovog grada u poslednja tri veka".

Ovim činom gradonačelnica Lora Lajtfut je veliki srpski praznik stavila na listu svega nekoliko nacionalnih praznika koji su na listi zvaničnih u gradu Čikagu, uz irski Dan Svetog Patrika, meksički Sinko de Majo (5.maj), poljski Pulaski dan i Portoritanski dan.

Odluka gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut da se od danas svaki 28. jun obeležava kao zvanični praznik Vidovdan dej u Čikagu, predstavlja izuzetan gest prijateljstva prema srpskoj zajednici koja već više od 120 godina živi u ovom gradu i doprinosi njegovom razvoju i napretku u svim oblastima, izjavio je danas generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović, prenosi Kurir.

"Ovaj gest prijateljstva ima još veći značaj uzimajući u obzir činjenicu da Srbija i SAD ove godine obeležavaju 140 godina diplomatskih odnosa, pa s tim u vezi ova odluka gradonačelnice šalje poruku prijateljstva čitavom srpskom narodu širom sveta", istakao je Jović.

"Ova odluka nije naravno došla sama od sebe i predstavlja dokaz da posvećenim delovanjem ka ostvarenju zajedničkih ciljeva, članova srpske dijaspore, državnih institucija i prijatelja koje imamo među pripadnicima velike američke nacije, u budućnosti možemo značajno unaprediti odnose između srpskog i američkog naroda, ali i između Srbije i SAD", naveo je Jović.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR