Glas Javnosti

AMERI spustili rampu za RUSA: U zemlju više NE PUŠTAJU NI STRUČNJAKE!

Svet
Autor: Glas javnosti

SAD su uskratile vizu ruskom kosmonautu Nakolaju Čubu koji je trebalo da se javi na obuku u svemirski centar Džonson američke agencije NASA, potvrdili su danas pouzdani izvori upoznati sa ovim slučajem.

- Američke vlasti uskratile su bez obrazloženja ulaznu vizu kosmonautu Roskosmosa Nakolaju Čubu koji je trebalo da se javi na obuku za let u kosmos koji je planiran za proleće 2023. godine. On je nameravao da ode u SAD kako bi učestvovao u obuci u Svemirskom centru Džonson - izjavio je za TAS S izvor upoznat sa ovim slučajem, ali izveštač ruske agencije nije dobio i zvaničnu potvrdu te informacije iz Roskosmosa.

Obučavanje stranih kosmonauta u ruskom trenažnom Centru Jurij Gagarin i u Svemirskom centru Džonson u SAD su rutinske aktivnosti u kojima se ruski i američki astronauti upoznaju sa specifičnostima uzajamnih svemirskih programa i treniraju za boravak na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Nikolaj Čub je član pomocnog tima kosmonauta za let IŠ Ekspedišn 68 koji bi u septembru ove godine trebalo da poleti u orbitalnu stanicu raketom Sojuz MS-22, ali je i član glavne posade koja bi trebalo da poleti sa Zemlje u proleće 2023. godine raketom Sojuz MS-23.

BONUS VIDEO: Govor koji boli ANU BRNABIĆ

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR