Glas Javnosti

Ambasador u SAD poslao poruku Vašingtonu od koje svi strahuju

Svet
Autor: Glas javnosti

Anatolij Antonov poslao je poruku koja se nikom u Americi neće dopasti

Američke vlasti se "tresu pred uspehom Rusije, beže od ozbiljnog razgovora sa njom", uključujući i raspravu o mirovnim inicijativama predsednika Vladimira Putina, izjavio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Vidite da se (američka) administracija trese od uspeha koji demonstriramo. Pogledajte šta se dešava na Kapitolu kada se predlažu novi zakoni da se Rusija proglašava državnim sponzorom terorizma. Ustvari, mnogi zvaničnici, jednostavno, beže od nas, i ne žele da započnu ozbiljan razgovor, ignorišu predloge koje je naš predsednik izneo u vezi rešavanja situacije u Ukrajini", rekao je Antonov novinarima.

Prethodno je Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, u kojima je predložio priznavanje statusa Krima, samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, konsolidaciju vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija, ali je ukrajinska strana odbacila predlog.


Zamenik šefa političkog krila palestinskog Hamasa Musa Abu Marzuk doputovaće 24. juna na razgovore u Moskvu, rekao je obavešteni izvor.

"Abu Marzuk stiže u Moskvu u ponedeljak", rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, Marzuk ima planirane sastanke u Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi.

Zasad još nije poznato o čemu će Marzuk razgovarati sa ruskim zvaničnicima.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR