Glas Javnosti

AKO NAS NAPADNETE SPAJAMO SE SA RUSIJOM: Lukašenko poslao oštru poruku ZAPADU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ako bude potrebno, Belorusija će se transformisati u jedinstvenu bazu sa Rusijom, vojnu bazu s ciljem da se pruži otpor vašoj agresiji. Ukoliko se na to odlučite ili neke susedne države. To treba da vam bude potpuno jasno - rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u intervjuu za američku TV stanicu Si-En-En

On je dodao i da na teritoriji zemlje nema nijedne strane baze, izuzev dva ruska objekta civilne namene. U njima ima oko 40 ljudi.

Podsetimo, na teritoriji republike se nalaze dva ruska vojna objekta: 474. Posebni radiotehnički čvor „Baranoviči“ (Ganceviči, Brestska oblast) i 43. Komunikacioni čvor Ratne mornarice Rusije (Vilejka, Minska oblast). U skladu sa sporazumom koji je potpisan u Minsku 1995. godine, Rusija je iznajmila na 25 godina sve nepokretnosti i zemljište na kojima se nalaze ovi objekti.

Beloruski predsednik je u intervjuu rekao i da nezavisnost i suverenitet zemlje nisu na prodaju i da takvo pitanje ili pitanje ulaska Belorusije u sastav Rusije nisu na dnevnom redu bilateralnih odnosa.

- Vi imate anglosaksonski stav. Mi nismo nikada, ni sa predsednikom Putinom, ni na drugim nivoima, vodili takav razgovor: platite nam i mi ćemo vam nešto obećati. Mi smo bratski narodi, imamo iste korene. Ni po čemu se ne razlikujemo. Imamo jedinstvenu politiku, ciljeve i krećemo se ka njima istim putem - rekao je Lukašenko.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR