Glas Javnosti

AFERA KATARGEJT TRESE EVROPSKI PARLAMENT: Kako je lepa Grkinja uhvaćena sa milionima u šteku

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivša potpredsednica Evropskog parlamena i još nekoliko evroparlamentaraca uhapšeni su krajem prošle godine zbog korupcije vezano za Svetsko prvenstvo u Kataru

Korupcijski skandal trese Evropski parlament mesecima!

Sve je počelo sa bivšom potpredsednicom Evropskog parlamenta Grkinjom Evom Kalili koja je optužena za pranje novca koji je pristizao na njene račune navodno iz Katara i Maroka. 

Osim lepe Grkinje u aferu je umešan i njen muž, takođe evroparlamentarac, Italijan Fračesko Đorđi. Oni se oboje nalaze u pritvroru, a Đorđi je i priznao uzimanje mita.

Kako pišu belgijske novne, belgijski tužioci su danas ponovo pretresali kuće i ispitivali poslanike kojima je prošle nedelje ukinut poslanički imunitet.



Među njima je i član EP pod inicijalima M.T. za koga se pretpostavlja da je belgijski političar Mark Tarbela. Rojters prenosi da Tarabela priveden jutros.

Grčka poslanica u Evropskom parlamentu Eva Kaili, bivši član parlamenta iz Italije Pjer Antonio Panceri, kao i još dvoje drugih bivših članova EP, nalaze se u belgijskom pritvoru zbog optužbi za korupciju i pranje novca u vezi sa navodnim isplatama iz Katara i Maroka.

Panceri je pristao da sarađuje sa belgijskim vlastima u zamenu za smanjenu kaznu.

Đorđi je navodno rekao tužiocima da sumnja da je Tarabela primao novac od Katara.

Partner Eve Kaili, Frančesko Đorđi, koji je takođe u pritvoru i koji je priznao uzimanje mita, rekao je da sumnja da je Tarabela primao novac od Katara.

Podsetimo, belgijska policija uhapsila je početkom decembra grčku socijalistkinju Kaili i prilikom hapšenja u stanu joj prošla veliku količinu evra, a kako navode mediji reč o milionskom iznosu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR