Glas Javnosti

ABHAZIJE: Amerika pokušava da otvori novi front - u Gruziji

Svet
Autor: Glas javnosti

Sjedinjene Američke Države se ponovo grubo mešaju u unutrašnje stvari zemalja na postsovjetskom prostoru, izjavio je ministar spoljnih poslova Abhazije Inal Ardzinba, komentarišući nemire u Gruziji.

"Prema našim informacijama, u martu će Amerikanci pokušati da izvrše državni udar u Gruziji. To stvara rizike za bezbednosnu arhitekturu u našem regionu. Glavni cilj Sjedinjenih Država je otvaranje drugog fronta na Južnom Kavkazu“, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih poslova republike.

On je saopštio da prati dešavanja u Gruziji.

U Tbilisiju su juče počeli protesti protiv zakona o stranim agentima koji je sinoć parlament ove države usvojio . Dok vladajuća stranka podržava dokument, opozicija smatra da je nacrt zakona „ruska verzija“, te da udaljava zemlju od Evrope.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Gruzije saopštilo je da su protesti ispred zgrade parlamenta prerasli u nasilnu akciju. U sukobu opozicije i policije bilo je povređenih, ali tačan broj nije poznat. Zbog sitnog huliganstva i nepovinovanja legitimnim zahtevima policije zadržano je 66 ljudi. Kako je saopšteno, povređeno je i oko 50 policajaca, neki su operisani i nalaze se u bolnicama.

BONUS VIDEO


BAHMUT

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR