Glas Javnosti

17 GODINA PROVEDENIH U ZATVORU ZA ZLOČIN KOJI NIJE POČINIO, KONAČNO NA SLOBODI

Svet
Autor: Glas javnosti

Čovek koji je odležao 17 godina zatvora zbog silovanja koje nije počinio napušta Britaniju i seli se u inostranstvo.

Endru Malkinson je rekao da se više oseća  Holanđaninom nego Englezom i odlučio je da zauvek napusti Veliku Britaniju nakon što je proveo 17 godina u zatvoru zbog silovanja koje nije počinio. Danas se ukrcao na voz iz Londona za Amsterdam.



Endru Malkinson (57) želi da se odrekne britanskog državljanstva i postane holandski državljanin. Ukrcavajući se danas u voz Eurostar od londonske stanice St Pankras do Amsterdama, rekao je: „Prošlo je mnogo vremena, ali ovo je novi početak. Rođen sam ovde, ali se  ne osećam se kao kod kuće nakon onoga kroz šta sam prošao.

Endru iz Grimsbija, Severni Links, proveo je veći deo svojih 20-ih putujući rancem. Radio je u Holandiji kada se privremeno vratio u Veliku Britaniju 2003. godine i onda greškom drugih uhapšen.



Apelacioni sud je prihvatio nalaze o DNK koji su ih odveli do drugog lica koje se vezuje za  silovanje u Salfordu, u Velikom Mančesteru. Endru je rekao: „Da nisam bio uhapšen, sad bih se uveliko nalazio u Holandiji. Nadam se da će odlazak u Holandiju pomoći tome da se sve vrati na staro.

Nepravično osuđeni Endru je tvrdio da mu je sve bilo namešteno i da se sedamnaest godina borio za pravdu.Tokom svog boravka u zatvoru Endru je diplomirao matematiku i prirodne , mogao je da bude pušten do 10 godina ranije da je dao lažno priznanje – ali je odbio. Rekao je: „To me skoro izbezumilo. Mislim da nikada neću prestati da se ljutim. Jedan život je sve što imamo, a oni su uništili moj.”

Glas javnosti/Sky news

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR