Glas Javnosti

Zelenski i Kličko u SUKOBU zbog SKLONIŠTA

Svet
Autor: Glas javnosti

Sve veći je raskol između ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog i gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, a najnoviji razlog su - skloništa. Ukrajinski medij "Strana" prenosi da je smrt troje ljudi od krhotina rakete u zatvorenom skloništu od bombi u Kijevu izazvala pogoršanje dugogodišnjeg sukoba Zelenskog i Klička.

Predsednikova stranka Sluga naroda upozorava da je sistem skloništa u glavnom gradu Ukrajine loš i da su zbog toga neki Kijevljani stradali. Moguće je da će smrt stanovnika u skloništu koštati Klička gradonačelničke fotelje - navodi "Strana".


Predsednik Ukrajine Zelenski, komentarišući tragediju u Kijevu, poručio je da "može doći do nokauta", aludirajući na gradonačelnikovo boksersko iskustvo. "Građani Kijeva objavljuju informacije o nedostupnosti skloništa.

Takav nivo nemara u gradu ne može se opravdati nikakvim izgovorima”, navodi Zelenski. Međutim, Kličko nije ostao dužan Zelenskom.


On je podsetio da šefove okruga glavnog grada imenuje predsednik na predlog vlade. Od deset čelnika okruga, devet su štićenici centralne vlasti – navodi "Strana". I šefa kijevske gradske vojne uprave imenuje šef države - navodi gradonačelnik Kijeva i poručuje da odgovornost za stanje i broj skloništa deli sa državnom vladom i predsedničkom strankom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od ZoLJ u 06.06.2023 03:27:07 h
     0 
Zašto nste preneli i onaj deo agencijske vesti u kome Kličko kaže: Patosiraću ga ovaj put .