Glas Javnosti

UKRAJINSKI LEKAR POZVAO NA KASTRIRANJE RUSKIH VOJNIKA: To nisu ljudi, nego bubašvabe

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin naložio je da se pokrene krivični postupak protiv ukrajinskog lekara, koji poziva na kastriranje zarobljenih ruskih vojnika.

Predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin naložio je da se pokrene krivični postupak protiv ukrajinskog lekara, koji poziva na kastriranje zarobljenih ruskih vojnika, saopšteno je na Telegram kanalu ovog komiteta, a prenosi Sputnik.

Šef ukrajinskog projekta „Mobilna bolnica“ Genadij Druženko pozvao je na ukrajinskoj televiziji na nasilje protiv zarobljenih ruskih vojnika i „ovakva naredba data je lekarima mobilnih bolnica“. Kako su preneli mediji, reč je o nalogu da se "kastriraju ranjeni ruski zarobljenici".

- Putinova tehnika dobro gori, a leševi putinoida smrde, iako su svakako ništavni. Dao sam mojim lekarima uputstva. Uvek sam bio veliki humanista i govorio da čim je čovek povređen, više nije neprijatelj, nego pacijent. Ali, sada je data vrlo stroga naredba da se svi muškarci kastriraju, jer to nisu ljudi, nego bubašvabe. I, verujte, svi lekari, koji su spasavali živote pacijentima… Rusi će umirati u veoma velikom broju - rekao je taj ukrajinski lekar.

On je još izjavio da će oni koji odu, pamtiti košmar ukrajinske zemlje, kao što su Nemci pamtili Staljingrad i svi će odgovarati.

Kako je saopštio predsednik Istražnog komiteta Rusije, Aleksandar Bastrikin je naložio da se odmah pokrene krivični postupak i uradi proceduralna procena Druženkovih postupaka. Kako se navodi, u cilju utvrđivanja gde se nalazi lekar čiji je stav u suprotnosti sa zakonom, kao i sa normama medicinske etike, biće rešeno i pitanje međunarodne poternice za njim.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR