Glas Javnosti

“JOŠ JEDNOM ĆU SE IZVUĆI”: Oglasio se Berluskoni iz bolnice

Svet
Autor: Glas javnosti

Zbog svoje dugovečnosti u politici Berluskoni je dobio nadimak "besmrtni"

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (86), koji boluje od leukemije i hospitalizovan je na intenzivnoj nezi milanske bolnice, poručio je da je u teškom stanju, ali da će se “još jednom izvući”.

– Uspevao sam da pobedim čak i u teškim i delikatnim situacijama – poručio je Berluskoni putem italijanskih dnevnih novina Il Đornale, koje su deo njegovog medijskog carstva.

Medijski magnat koji se od srede nalazi na intenzivnoj nezi u prestižnoj bolnici San Rafael, u Milanu, “odmara se i dobro reaguje na lečenje”, rekao je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani za televiziju Rai 3, prenosi Hina.

Tajani, bivši predsednik Evropskog parlamenta, broj dva je u Berluskonijevoj stranci Forca Italija, koja je deo vladajuće koalicije premijerke Đorđe Meloni. Zbog svoje dugovečnosti u politici Berluskoni je dobio nadimak “besmrtni”. Ponovno je izabran u parlament 2022. godine. Njegovi lekari objavili su da pati od infekcije pluća koja je povezana sa “hroničnom melomonocitnom leukemijom od koje boluje neko vreme”.

Rodbina bivšeg premijera, predvođena bratom i decom, posetila ga je na kardiološkom odeljenju u toj bolnici u predgrađu Milana.

– Bolje mu je nego pre, bolje mu je – rekao je dugogodišnji prijatelj i saradnik Fedele Konfalonijeri koji ga je posetio. Navijači fudbalskog kluba Monca, čiji je Berluskoni vlasnik, na vratima bolnice okačili su transparent “Hrabro, Silvio! Monca je uz tebe”.

– Sutra idemo na teren i zbog njega jer njegov princip je nikad ne odustati, boriti se do kraja. Moramo sa tim duhom izaći na teren, razveseliti ga pobedom – rekao je trener Monce Rafael Paladino uoči utakmice protiv Udinezea.

Bivši premijer i senator Mateo Renci, Berluskonijev politički suparnik, u petak je na Tviteru objavio poruku podrške: “Hrabro, Silvio. Čekamo te nasmejanog u Senatu.”

Silvio Berluskoni, jedan od najbogatijih ljudi na poluostrvu, sa bogatstvom koje Forbs procenjuje na 6.4 milijarde eura, poslednjih je godina sve češće u bolnici.

Prošlog meseca milijarder je već proveo četiri dana u istoj bolnici, a pušten je pre nedelju dana. Berluskoni je u politiku ušao 1994. godine i bio je premijer ukupno devet godina. Uprkos nizu seksualnih skandala i sudskih procesa koji su narušili njegov imidž, za deo Italijana on je i dalje politički izbor.

Glas javnosti / Objektiv

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR