Glas Javnosti

Jelovnik sa Titanika je stvarno bio izuzetan i vrlo ukusan – dan pre potapanja (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Istorija najčuvenijeg broda svih vremena, Titanika, je dobro poznata – tog 15. aprila 1912. godine, potonuo je u severnom atlantskom okeanu i odneo sa sobom u ledenu vodu oko 1.500 života.

Znatno kasnije, 1997. godine, Džejms Kameron je snimio film po ovoj tragediji, a Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet, glavni glumci, postali su planetarne zvezde.

Tužna sudbina Titanika uvek je bila zanimljiva istraživačima, a razne uspomene na ovaj događaj isplivavaju (ako se tako može reći) često, pogotovo zahvaljujući Internetu prenosi bizportal.

Na jednoj Fejsbuk stranici je nedavno objavljen (verovatno po milioniti put) i jelovnik sa Titanika, preciznije, meni koji su putnici imali za ručak. Očigledno, ponuda je bila vrhunska.

Na žalost, datum na jelovniku glasi „14. aprila 1912”. Što znači da je to bio poslednji ručak za mnoge koji su uživali đakonijama sa Titanikovog menija.

Na spisku su, između ostalog, grilovani jagnjeći odresci, losos u majonezu, škampi, haringe u sosu, dimljene sardine, pita sa govedinom i šunkom (!)… na meniju je bio čak i bikov jezik.

Putnici su mogli da uživaju i u sjajnoj ponudi sireva – gorgonzola, čedar, edamer, kamember, rokfor…

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR