Glas Javnosti

"GLAS" UŠAO U FABRIKU MIGOVA 29: Nećete verovati gde se prave čuveni avioni, VEČITA AMERIČKA MISTERIJA (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Čitaoci Glasa javnosti sada su već i navikli na ekskluzivne priče koje im donosimo. Nema pauze, predaha, posle jedne, ide još jedna, posle nje neka druga, a najnovija je stvarno suvo zlato. "Glas" se našao u fabrici čuvenih ruskih aviona lovaca "Mig 29".

Centralna fabrika gde se kompletiraju avioni „Mig  29“  se nalazi u širem centru Moskve u ulici Begovaja (poznata po hipodromu) i tik uz zidove poznate bolnice „Botkinska“ u kojoj je jedna zgrada rezervisana za lečenje stranaca koji žive u Moskvi.

Fabrika je smeštena na kraju piste starog aerodroma Moskva. Kompletirani avioni se izvoze iz fabrike na specijalno proširenim vagonima, naravno bez krila.


Dvorište oko hala je kao, recimo, Jatagan mala, samo malo čistija. Mogli bi da ga uporedimo i sa deponijom u Vinči.

E, pa odatle su izašli "lovci" koji utepaše „desni a i levi sektor“ u Ukrajini.


Glas javnosti

Vrhunski odbrambeni avioni Sovjetskog Saveza ušli su u službu 1985. godine.

Otprilike sličan američkom F-15, MIG-29 je takođe izvezen - u Indiju, tadašnju Istočnu Nemačku, bivšu Jugoslaviju i Siriju - mada verovatno sa varijacijama na sovjetski standardni model. 

Sovjetski avion ostaje misterija za američke bezbednosne zvaničnike, koji nikada nisu bili pogledani izbliza. 


Glas javnosti

Fotografija MIG-29 u izgradnji, snimljena je u tokom kratke novinarske inspekcije glavnog proizvodnog mesta u Moskvi. Prema rečima fotografa Vlastimira Šonea, svi posetioci su bili iz zemalja istočnog bloka; Za fotografisanje je bilo predviđeno 25 minuta. Radarska oprema - i ona koja gleda u budućnost i pogled nadole/obaranja - bila je zataškana.



Crvena kupola verovatno sadrži infracrveni senzor za pretragu/pratenje, koji opaža varijacije temperature i tumači ih kao vizuelne slike; na taj način može precizno odrediti vojnu opremu na zemlji ili u vazduhu bez koristi od svetlosti.

Gotov MIG-29 je dugačak 56 stopa i 10 inča sa rasponom krila od 37 stopa 3 1/4 inča. Sposoban je za 2,3 puta veću brzinu zvuka na svojoj maksimalnoj visini od 56.000 stopa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR