Glas Javnosti

Sve više i više pobeđujemo koronu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da je situacija tokom pandemije koronavirusa u Srbiji dobra, ali da je i dalje neophodna velika disciplina.


- Situacija se smiruje, imamo utisak kada vidimo rezultate tesitranja obavjenih preko doma zdravlja u Nišu, može se zaključiti, da iako se broj testiranih ne smanjuje, imamo smanjenje broja pozitivnih. Dovoljno govori da se situacija smiruje, narod pridržava i zdravstvena služba dobro obavlja posao - rekao je Tiodorović u Jutarnjem programu TV Prva.

Krenulo je ka pobedi, ali igra se i drugo poluvreme u kom nema opuštanja, napominje on.

- Može se reći da sad sve više i više pobeđujemo virus. Ali, ne možemo reći da je sada sve zaveršeno, moramo i dalje da budemo pod velikom tenzijom, posebno u mestima poput domova za stare. Ako kontrolišemo situaciju, imaćemo situaciju do kraja nedelje da dođemo do jedne potpuno kontrolisane bolesti - dodao je on.

- Sa gvozdenom disciplinom do kraja nedelje smo u najoptimisitičnijem scenariju. U maju bi bili sa ponekim sporadičnim slučajem - ističe Tiodorović.

- Moram da vudem vrlo oprezan. Jesmo predvideli ovakav scenario. Kakav se dobija je pravi srpski, izbegli smo italijanski. Žleli bismo da budemo što bolji. Predviđali smo ovakvu situaciju, od predviđanja, to je neki srednji scenari, ali moramo da držimo distancu i držimo se svake preporuke za ponašanje stanovnika. - rekao je on.

Kako je rekao izgled za vakcinu protiv kovida 19 postoji do kraja godine, ali objektivnije je očekivati sledeće godine.

 

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR