Glas Javnosti

Švajcarski mediji: Srbi nam doneli virus

Vesti
Autor: Glas javnosti

Sedam novih slučajeva koronavirusa u poslednjih nekoliko dana u Švajcarsku su "uvezeni" iz Srbije, javljaju tamošnji mediji i podsećaju na utakmicu sa 25.000 gledalaca, najveći masovni skup u Evropi od početka pandemije, prenosi DW.

Od ove nedelje broj slučajeva korona-zaraze u Švajcarskoj ponovo raste, javlja Švajcarska radio-televizija (SRF).

- Među novozaraženima su, prema podacima Saveznog ministarstva zdravlja (BAG), 'uvezeni' slučajevi iz inostranstva, posebno iz Srbije, prenosi SRF na svom internet-portalu, a prenosi Dojče vele.

Druge zemlje se ne spominju izričito u izveštaju, ali to je trebalo učiniti, ocenjuje za SRF ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić.

- Ja sam za to da se uporede podaci iz čitavog regiona ili iz susednih država, rekao je Bradić i dodao da broj zaraženih u Srbiji trenutno jeste veći i kao mogući razlog navodi i sportske manifestacije.

"Pred publikom su odigrane dve fudbalske utakmice i jedan teniski turnir", objašnjava ambasador Srbije.

- Švajcarske službe sada razmatraju da li bi putnike iz Srbije prilikom prelaska granice trebalo posebno kontrolisati, recimo merenjem temperature", piše SRF i dodaje: "Legitimno je pravo švajcarskih vlasti da preduzme najbolje mere. To važi i u obrnutom slučaju. Tako je u martu Švajcarska bila među prvim zemljama čijim građanima je srpska vlada zabranila ulazak u svoju zemlju.


Pod naslom "Da li je Srbija novo korona žarište", o "uvezenim" slučajevima zaraze iz Srbije piše i švajcarski tabloid Blik.

(Izvor:N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR