Glas Javnosti
posta

СТРАШНО! Заражени мушкарац НАМЕРНО ШИРИО КОРОНАВИРУС!

Vesti
Autor: https://mondo.rs/

После два дана полиција га је ухватила.

Мушкарац из јапанског града Гамагорија, након што је открио да је заражен коронавирусом, решио је да га прошири.

Иако није имао симптоме вируса, он се тестирао јер су његови родитељи оболели и установило се да је и он заражен, због чега му је саветовано да остане у кући док му се не нађе смештај у некој здравственој установи, пише британски Индипендент.

Међутим, уместо у изолацију, он је решио да оде у локалне барове, а једном члану породице је приликом изласка рекао да иде да шири вирус.

Најпре је узео такси и отишао до једног кафића, а затим се пешке упутио у други где је попио неколико пића и јео, а у нападу искрености једном је госту признао да има коронавирус.

Забринути грађанин тада је на ту чињеницу упозорио особље кафића, које је сместа позвало епидемиологе, а убрзо је дошла полиција у заштитним оделима, али заражени мушкарац се већ одвезао таксијем кући. Дан касније он је завршио у карантину, а два бара су дезинфикована и њихово особље послато на тестирање.

Градобачелник Гамагорија Тошијаки Сузуки извинио се грађанима и истакао да је тужно што тај мушкарац није остао код куће и да се придржава лекарских савета.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR