Glas Javnosti

SRPSKI PARAOLIMPIJCI DONELI U SRBIJU ŠEST MEDALJA! Ristić: Rekao sam sebi kad ako ne sad


Autor: Glas javnosti

Paraolimpijci Dragan Ristić, Laslo Šuranji i Zdravko Savanović sa svojim kolegama iz parastreljačkog tima i stručnim timovima doputovali su danas u Beograd iz Tokija, posle nastupa na Paraolimpijskim igrama.

Srpski paraolimpijci osvojili su u Tokiju šest medalja – dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Paraolimpijac Dragan Ristić je osvojio dve zlatne medalje u parastreljaštvu, P5, 10 m, vazdušna puška, ležeći stav, klasa SH2, Miks i P9 i MK puška, klasa SH2, dok su Laslo Šuranji i Zdravko Savanović osvojili srebrne medalju.

Na aerodromu su ih dočekali predstavnici Paraolimpijskog komiteta, porodica i prijatelji.

 

Ristić: Rekao sam sebi: "Kad, ako ne sad"

- Nema srećnijeg čoveka od mene. Ovo što smo u Tokiju uradili, zaista je fantastično - rekao je strelac Dragan Ristić, osvajač dve zlatne medalje.

- Bio sam spreman i za vazdušnu pušku i za MK. Kada sam stao na liniju, rekao sam: "Kad, ako ne sad?" Bilo bi šteta da nisam uspeo da dođem do medalje, pored svih treninga i domaćih takmičenja - rekao je Ristić.

Srebrni Laslo Šuranji rekao je da je celokupan tim postigao veliki uspeh, ali da je bilo i veoma teško.

- Bilo je jako teško, to je ugao koji ljudi ne vide. Sve ove pripreme i treninzi su bili jako teški. Izgleda da smo nešto dobro uradili. Ovo je jedan veliki uspeh za celu našu ekipu - izjavio je Šuranji.

Zdravko Savanović, takođe srebrni parastrelac, istakao je da je zadovoljan postignutim uspehom i da se ekipa već sprema za naredne Igre u Parizu.

- Zadovoljan sam, ovo je moja prva medalja na mađunarodnim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji. Prezadovoljan sam rezultatom, srećan sam što je ostvaren jako visok rang. Sledeće godine imamo dva jaka takmičenja, zatim Igre u Parizu. Spremamo se za to - rekao je Savanović.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta srbije, Zoran Mićović, po povratku u Srbiju istakao je da se delegacija Srbije uspešno predstavila u Tokiju.

(Glas javnosti)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR