Srbija još nije ispunila uslove da njeni građani uđu u Crnu Goru

Kotor-3694 Pixabay

Foto: Pixabay

Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore izjavio je da Srbija ima pedesetak aktivnih slučajeva zaraze virusom korona na 100.000 stanovnika, zbog čega sada ne spada u grupu zemalja čiji građani mogu da putuju u Crnu Goru.

Mugoša je, gostujući na televiziji rekao da Crna Gora ne može sebi da priušti više rizika nego što trenutno postoji, zbog čega niko iz Srbije, osim građana Crne Gore, za sada ne može ući u tu državu.

- Srbija ima oko pedesetak aktivnih slučajeva na sto hiljada stanovnika, zbog čega sada ne spada u grupu zemalja čiji građani mogu putovati u Crnu Goru. Ja se nadam da će se to brzo promeniti i da će sva situacija u regionu biti dobra, normalno da je svima u interesu da se građani kreću, komuniciraju i da se spoje porodice, izjavio je Mugoša.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se jednom nedeljno određuje koje su to zemlje iz kojih se može putovati u Crnu Goru, i da će se odluka donositi u petak, a važiće od ponedeljka.

(Izvor: Vjesti)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Beogradska policija predpostavlja da je na Vukovića pucao profesionalni ubica

Pokušaji „viktimizacije“ jednog naroda i stvaranje „zločinca“ od drugih, doprinose daljim podjelama ionako podijeljenog društva u BiH. Vašim stavom svrstali ste se na stranu isključivo predstavnika jednog naroda i miješajući se u unutrašnja pitanja BiH dodatno ste narušili složene unutrašnje odnose u BiH“, poručio je Milorad Dodik u pismu Milu Đukanoviću.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone