Glas Javnosti

SRAMOTNI ZAHTEVI ZAGREBA: ‘Nije dovoljno da se Srbi samo pojave, već jasno da kažu da ‘Oluja’ nije bila etničko čišćenje’

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Strasti oko odlaska predstavnika Srba u Hrvatskoj na takozvanu proslavu zločinačke akcije “Oluja” nikako da se smire. A kao “šlag na tortu” došla je bivša predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor.

Ona smatra da bi bilo važno da pre odlaska u Knin, na obeležavanje akcije „Oluja“, potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević, jasno kaže da „Oluja“ nije bila etničko čišćenje.

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter.

Zatražila je od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, „grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu“.

Kako je već najavljeno, funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDS S, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević će prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu.

Iako tu vest, pogotovo nakon izjave Andreja Plenkovića koji smatra da bi to bilo “dobro I korisno”, srpska javnost nije baš najbolje prihvatila, Boris Milošević smatra da je taj njegov odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR