Glas Javnosti

HOLIVUDSKA ZVEZDA PODRŽAVA PROTESTE U BEOGRADU! Potpišite peticiju protiv Rio Tinta i širite vesti (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Čuvena holivudska glumica Alisa Milano, kod nas poznata kao nekadašnja zvezda serije "Čari", oglasila se na Tviteru pružajući podršku demonstrantima u Beogradu.

„Građani Srbije kampuju ispred Predsedništva i zahtevaju izmene zakona radi zaštite životne sredine. Podržite najveći građanski ekološki pokret na svetu, potpišite peticiju protiv Rio Tinta i širite vesti“, napisala je Milano, uz hešteg #EyesOnSerbia i pominjanje dobro poznatog slogana „Marš sa Drine“.

Milano je, zapravo, odreagovala na apel Bojane Novaković, svoje koleginice i aktivistkinje, koja javnosti obrazlaže zbog čega je nužno ustati u zaštitu ekologije, piše Nova.

Alisa Milano je, inače, publici u Srbiji najpoznatija po seriji "Čari", aktuelnoj početkom dvehiljaditih, koja je brzo osvojila srca publike.

Glumicu samo na Tviteru prati više od tri i po miliona ljudi. Na Instagramu je takođe prati više od tri miliona ljudi.

Alisu znamo kao Fibi, čiju je ulogu tumačila u seriji "Čari", koja se igrala od 1998. do 2006. godine u čak osam sezona.

Glumica je rođena u Njujorku u američko-italijanskom braku. Na filmskom platnu se prvi put pojavljuje rame uz rame sa popularnim Arnoldom Švarcenegerom u filmu "Komandos". Ipak, uloga Fibi donela joj je svetku slavu.

Alisa je u srećnom braku sa Dejvom Buglijarijem, od davne 2009. godine. Imaju ćerku Elizabelu i sina Mila.

Tokom godina je postala ekološki aktivista i borkinja za ljudska i ženska prava. Na njenim društvenim mrežama se posebno ističu objave u kojima se zalaže protiv rodno zasnovanog nasilja, zahteva jednaka prava za ljude LGBTQ+ populacije, ali i objave u kojima se zalaže za očuvanje životne sredine.

Domaća javnost je o njoj ponovo čula pre par godina, kada se prisetila svoje posete Kosovu.

Milano je tamo bila 2009. godine koje je obišla Kosovo i Prištinu kao UNICEF-ova ambasadorka. Na zvaničnom sajtu UNICEF-a su njeni utisci u kojima, između ostalog, piše i da je "zelenije nego što je očekivala" i da Priština ima "iznenađujuće ukusnu hranu".


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR