Glas Javnosti

ZVANIČNIK JAPANSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA IZVRŠIO SAMOUBISTVO? Tragičan DOGAĐAJ odigrao se u jeku organizacije IGARA i još uvek je pod policijskom ISTRAGOM!

Sport
Autor: Glas javnosti

Detalji smrti visokog zvaničnika Japanskog olimpijskog komiteta Jasušija Morije (52) pod policijskom su istragom. Naime, on je jutros skočio pod voz u podzemnoj železnici, a policija na osnovu jasnih dokaza sumnja na to da je sam sebi oduzeo život.

Tokijska gradska policija smatra da se radi o samoubistvu, saopštila je privatna japanska televizija "Nipon televižen" pozivajući se na izvore tokijske gradske policije.

Japan i Olimpijski komitet već imaju ogroman zadatak da organizuju Igre, a ovaj komplikovani slučaj napravio im je dodatni pritisak.

Većina stanovnika Zemlje izlazećeg sunca je protiv održavanja Igara, ali MOK i Olimpijski komitet čine sve da se najveća smotra svetskog sporta u Japanu ipak održi.

Pre nekoliko dana, predsednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto izjavila je za pomenutu televiziju da će Igre sigurno biti održane, ali je upozorila da svi moraju biti pripremljeni na scenario da navijača ne bude na tribinama, ukoliko se situacija sapandemijom ne smiri.

Ankete pokazuju da je veliki broj građana Japana protiv održavanja Igara, zbog aktuelne situacije sa koronavirusom.

„Narod u Japanu oseća frustraciju povodom toga što želimo da organizujemo Igre u Tokiju. Najveći izazov će biti način na koji ćemo kontrolisati kretanje ljudi. Ukoliko se novi talas pandemije dogodi u toku Igara, izbiće velika kriza i vanredna situacija. Zbog toga moramo biti spremni na scenario da navijača ne bude na tribinama“, rekla je Hašimoto.

Vanredna situacija u Japanu trajaće do 20. juna, a Olimpijske igre su na programu su od 23. jula do 8. avgusta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR