Glas Javnosti

Zrenjanin podneo kandidaturu za Evropski grad sporta 2021. godine

Sport
Autor: Glas javnosti

Posredstvom video-linka, Grad Zrenjanin predstavio je danas članovima komisije Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe), sa sedištem u Briselu, kandidaturu za Evropski grad sporta 2021.

Kako je rečeno, predstavljanje video linkom organizovano je jer je zbog pandemije koronavirusa onemogućen dolazak predstavnika i članova komisije ACES Europe i njihovo neposredno upoznavanje sa sportskom istorijom, potencijalima i svim onim što Grad Zrenjanin kandiduje za Evropski grad sporta 2021.

Na čelu komisije koja je pratila evaluaciju Zrenjanina danas je bio Đan Frančesko Lupateli, predsednik ACES Europe, koji je čestitao zrenjaninskom stručnom timu na profesionalnoj i dobro pripremljenoj prezentaciji.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je da je u dosadašnjoj istoriji olimpijskog pokreta taj grad imao 43 učesnika, sportiste, trenera, sudija ili funkcionera na Olimpijskim igrama.

- Takmičari iz našeg grada i okoline su osvojili 23 olimpijske medalje. Zrenjaninci se njima ponose i uvek ističu da je naša sredina jedna od retkih ove veličine u svetu koja je toliko dala ideji olimpizma, kazao je Santovac.

Ukazao je i da su pored olimpijskih, nebrojeno medalja Zrenjaninci doneli u svoj grad sa svetskih, evropskih, mediteranskih i balkanskih takmičenja, podjednako u pojedinačnim i kolektivnim sportovima.

-Zrenjanin, dakle, za titulu Evropski grad sporta 2021 kvalifikuju ne samo broj osvojenih medalja sa velikih takmičenja, sportska masovnost, dobra organizovanost i značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu, već i jasno izražen olimpijski duh i visoka svest o značaju bavljenja sportom i fizičkom kulturom, rekao je Santovac.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR