Glas Javnosti

TROICKI OBJAVIO SPISAK IGRAČA ZA MEČ SA NORVEŠKOM: Evo koji teniser će biti prvi put u našoj reprezentaciji, a kada će se priključiti Đoković

Sport
Autor: Glas javnosti

Na spisku tenisera za meč protiv Norveške u okviru kvalifikacija Svetske grupe 2023. godine koji će Dejvis kup selekcija Srbije odigrati u Oslu našli su se Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić, saopšteno je iz Teniskog saveza Srbije.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da tim nije dugo igrao meč u februaru, odnosno na samom početku sezone, još od 2019. kada je Srbija bila gost u Uzbekistanu. Prema njegovim rečima, žreb nije milovao srpski tim, dao mu je jakog protivnika, naročito ako za Norvešku bude igrao njihov najbolji teniser Kasper Rud.

– Odlučio sam se za ovaj sastav, koji je skoro isti tim sa kojim smo igrali grupnu fazu Svetske grupe prošle godine u Valensiji, sa tim što će prvi put u sastavu Dejvis kup tima Srbije biti i naš najperspektivniji mladi teniser Hamad Međedović, kazao je Troicki.

Kako je istakao, ovoga puta će reprezentacija krenuti na put bez najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za koga veruje da će nastaviti svoj zlatni niz osvajanja gren slem trofeja, naročito u Melburnu, gde je rekorder sa devet grend slem titula i gde će se ove godine boriti za deseti po redu na terenima Australijan opena, 22. grend slem trofej u karijeri.

– Svi naši igrači, osim Hamada, igraće grend slem u Australiji, želim im da što duže ostanu na turniru, da zabeleže što bolje partije i rezultate i da se iz Melburna vrate bez povreda, zdravi i spremni za Norvešku, naglasio je selektor, dodajući da veruje će reprezentacija odigrati sjajan meč u Oslu i plasirati se u grupnu fazu Svetske grupe 2023. godine kada očekuje da se priključi i Đoković.

Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svetske grupe obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati 3. i 4. februara ili 4. i 5. februara 2023. godine, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR