Glas Javnosti

Novak ipak nije mogao protiv Ruda

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković poražen je od Kaspera Ruda u polufinalu mastersa u Monte Karlu rezultatom 1:2 (4:6, 6:1, 4:6).

Rud će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je u svom polufinalu nadigrao Janika Sinera sa 2:1.

Videlo se na ovom tunriru da Đoković nije u najboljoj formi, da mu je potrebno vreme da uđe u udarac i da se pre svega fizički oporavi i vrati u prepoznatljivu snagu.

U Monte Karlu je bilo dovoljno za polufinale, a činjenica je da je Nole i ranijih godina znao ranije da gubi u Kneževini, pa da posle osvoji Rolan Garos i igra odličan tenis.

Što se samog duela protiv Ruda tiče, videlo se od samog starta da je Norvežanin u boljoj fizičkoj spremi. Novak je uspeo u drugom setu da pokaže sjajan tenis, ali nije imao snage za poslednji set.
Bio je ovo njihov šesti međusobni duel i prva pobeda norveškog tenisera.

Zanimljivo je da je Rud sada u šansi da osvoji neki veći turnir što mu nedostaje u karijeri a kako je i sam istakao posle duela našao se u šoku jer je uspeo da nadigra Noleta.

Videćemo ga u finalu protiv Cicipasa.

A Novaku preostaje da se regeneriše i spremi za mnogo bitnije izazove od Monte Karla. Bilo je bolje nego na Indijan Velsu, ali i dalje daleko od Novakovog maskimuma na koji smo navikli.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR