Glas Javnosti

STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE PROGLASIO NAJUSPEŠNIJE TAKMIČARE

Sport
Autor: Glas javnosti

Damir Mikec i Zorana Arunović izabrani su, drugu sezonu uzastopno, za najuspešnije strelce godine u Srbiji, saopštio je Streljački savez Srbije. Za najuspešnijeg trenera izabran je Damirov brat i trener Goran Mikec.

Damir Mikec je deveti put za redom zaslužio priznanje za najuspešnijeg muškog strelca godine u Srbiji. On je MK pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. Osvojio je dva zlata na svetskim kupovima i srebro na Gran priju u Granadi. Na završnom turniru sezone, Kupu predsednika u Kairu, izborio je zlato, a proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnnim pištoljem u 2022. godini.

Zorana Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem, a najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu. Na Evropskom šampionatu u Hamaru je stigla do srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom. Sa svetskih kupova ima dva zlata i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi.

Poput Damira Mikeca, Arunović je postala prvak Mediterana vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji. Na Kupu predsednika je osvojila srebro, a godinu je završila na drugom mestu svetske rang liste takmičarki vazdušnim pištoljem.

Usvojene su i liste najboljih klubova i strelaca Srbije po oružju i kategorijama. Rang liste će postati zvanične posle 9. januara kada ističe rok za eventualne primedbe, navodi se u saopštenju, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR