Glas Javnosti

ШТА ОСТАДЕ ОД "ГВОЗДЕНОГ МАЈКА"

Sport
Autor: alo.rs/Foto:Pixabay

Тајсон каквог никад нисмо видели - скрхан од бола тугује за прошлошћу: "Празан сам, ја сам ништа"

Легенда бокса Мајк Тајсон бризнуо је у плач, откривајуц́и бол након повлачења из бокса и животног заокрета од прошлих дана.
Двоструки шампион тешке категорије је у подкасту такође великог "Шугар" Реј Ленарда причао о својој промени од најстрашнијег борца на планети до фокусирања на "уметност понизности".
Американац је признао да се осец́а "празно" после година као једне од највец́их спортских звезда, недостаје му "онај Мајк" какав је био на врхунцу славе.

"Ја знам уметност борбе, ја знам уметност рата. Зато се толико бојим. Зато су ме се плашили кад сам био у рингу, јер сам уништавао. Рођен сам за то. Сада тих дана нема. Празан сам. Ја сам ништа. Радим на томе да будем уметник у понизности. Зато плачем, јер више нисам та особа и недостаје ми", отворио се Тајсон.

"Гвоздени Мајк" је још увек најмлађи светски првак свих времена у тешкој категорији, пошто је 1986. године са 20 година и четири месеца разорио Тревора Бербика.

Американац је два пута владао светом бокса, али је провео три године у затвору, након што је 1992. године осуђен за силовање.

По извшењу затворске казне Тајсон је 1996. године освојио титуле ВБЦ и ВБА, али исте године изгубио је од Евандера Холифилда. Додину дана касније га је неславно ујео за уво у реваншу.

Велемајстор нокаута се повукао 2005. године после пораза од Кевина Мекбрајда, иза нејга је остао рекордни скор од 50–6, идаље је један од најславнијих боксера свих времена.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR