Glas Javnosti

Срушимо "Маракану", онако у инат душманима. А може и да се заради

Sport
Autor: Глас јавности / Б92 / од 14.09.2018.

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић отворено је говорио о реконструкцији стадиона „Рајко Митић“ и зашто је исплативије рушење.

Одавно је јасно да ће популарна "Маракана" морати за неколико година да се реконструише како би пратила УЕФА и ФИФА стандарде, али је Терзић најавио и рушење као врло вероватнију опцију.

"То је исплативије, међутим, не значи да ће се и догодити. Такође, није ни сигурно да ћу ја то дочекати на овој позицији. Ипак, реалност је да Маракана у блиској будућности неће задовољавати стандарде УЕФА и потребна јој је озбиљна реконструкција Када би се склонила атлетска стаза, онда би се сам терен померио ка западној трибини, док би преостале три морале да се сруше и опет направе", објаснио је Терзић.

Генерални директор шампиона Србије истакао је да ништа неће бити урађено без плана, већ да ће све бити добро анализирано, превасходно на финансијском плану, уз обавезну консултацију инвеститора.

"И други великани су срушили своје стадоне, Арсенал је срушио „Хајбери“, Атлетико се одрекао „Висенте Калдерона“, Тотенхем је такође срушио Вајт Харт Лејн, и сви су на тим местима направили модерна здања. Зашто онда то не би могл да уради и Звезда. За почетак је расписан јавни конкурс за идејно решење и угледној комисији је послато 26 решења светских пројектантских агенција. У предстојећих месец дана требало би да буду изабрана два решење, једно без и једно са атлетском стазом. Лично, ја сам за оно са трибинама тик уз терен, али на који стадион би Маракана могла да личи је још рано причати", нагласио је Терзић.

Терзић је за предстојећу јесен прво најавио уградњу аутоматских улаза који ће онемогућити улазак на стадион навијачима без купљење улазнице, што је пре неколико месеци на свом стадиону у Хумској 1 урадио највећи ривал Партизан, а што ће клуб коштати око 600.000 евра.

Глас јавности / Б92 / од 14.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR