Glas Javnosti

SRAMNA ODLUKA! FIFA KAZNILA SRBIJU ZBOG TRANSPARENTA O KOSOVU I METOHIJI! Smeta im zastava NEMA PREDAJE iz svlačionice! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

FIFA je kaznila Srbiju zbog transparenta iz svlačionice. "Orlovi" su na Svetskom prvenstvu u Kataru imali zastavu posvećenu Kosovu sa natpisom "Nema predaje" i ljudi iz FIFA ocenili su to kao političku poruku i zbog toga su odlučili da kazne FSS sa 20.000 švajcarskih franaka.

Taj detalj viđen je u svlačionici Srbije uoči meča sa Švajcarskom. Zbog toga su se žalili i iz fudbalskog saveza takozvanog "Kosova" a  FIFA je odlučila da pokrene postupak posle svega toga. Nije se predugo čekalo na konačnu odluku, pošto je odlučeno da to bude novčana kazna.
Hrvatski fudbalski savez (HNS) kažnjen je simbolično sa 50.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade.

Hrvatski "navijači" su na toj utakmici brutalno vređali kanadskog golmana, inače Srbina Milana Borjana koji je kao dete bio u izbegličkoj koloni tokom akcije etničkog čišćenja Srba iz Republike Srpske Krajine. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja na račun čuvara mreže Crvene zvezde.

"Hrvatski fudbalski savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa FIFA u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade," objavila je FIFA.
Glas javnosti/Mondo/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR