Glas Javnosti

BRAVO, NAŠI! Srpski džudisti osvojili LIGU ŠAMPIONA!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

ODŽK Beograd je prvak Evrope!

Džudisti Omladinskog džudo kluba Beograd  (ODŽK Beograd) osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su večeras u finalu završnog turnira Lige šampiona u Beogradu savladali grčki Aris rezultatom 3:0.

OJK Beograd je do senzacionalnog rezultata došao nakon što je prethodno u polufinalu savladao favorizovani Pari Sen Žermen iz prestonice Francuske. Na putu do najvećeg uspeha u srpskom klupskom džudou su u sjajnim mečevima bili bolji i od Proletera iz Zrenjanina i gruzijskog Fajtera rezultatom 3:2.


Džudisti Crvene zvezde, koji su na prethodna dva završna turnira bili vicešampioni, osvojili su bronzanu medalju, pošto su u meču za treće mesto bili bolji od španske Stabije rezultatom 3:0.

Zvezda je na startu turnira savladala francuski Šatrovil 3:0, da bi u polufinalu poražena od grčkog Arisa 3:2. Bronzu je na kraju uzeo i Pari Sen Žermen.


Zvezdine devojke osvojile su peto mesto, pošto su u jednom od dva meča za bronzanu medalju poražene od Galatasaraja 3:2. Takođe, peto mesto osvojile su džudistkinje Proletera, koje su poražene od francuskog Red Stara 3:1.


U finalu džudistkinje Pari Sen Žermena savladale su zemljakinje iz ekipe Ponto rezultatom Završnom turniru prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, a specijalni gost bio je čuveni fudbaler Predrag Mijatović.

Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR