Glas Javnosti

NOLE NASTAVIO DA POTVRĐUJE ISTORIJSKI REKORD: Đoković uvećao prednost na čelu ATP liste (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Iako je rano elimnisan sa Mastersa u Indijan Velsu, Novak Đoković je i dalje prvi na ATP rang listi. Najbolji srpski i svetski teniser je danas započeo je 417. nedelju na tronu, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Đoković sada ima 9.725 bodova i uvećao je prednost u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza.

Trenutno ima 920 bodova više u odnosu na Alkaraza koji ima 8.805 poena.

Španski teniser je odbranio titulu na Mastersu u Indijan Velsu, pošto je noćas u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva koji je na četvrtom mestu, sa 7.765 bodova. Između, na trećoj poziciji je Italijan Janik Siner, sa 8.130.



(Foto: Printskrin)

Nemac Aleksandar Zverev je napredovao za jedno mesto i sada je peti teniser sveta, a potom slede Rus Andrej Rubljov, Danac Holger Rune, Norvežanin Kasper Rud, Poljak Hubert Hurkač i Australijanac Aleks de Minor.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserimaa, Laslo Đere je napredovao za jedno mesto i sada je 35. na ATP listi sa 1.180 bodova, dok je Miomir Kecmanović skočio za jednu poziciju i trenutno je 46. igrač sveta sa 1.030 poena.

Dušan Lajović je napredovao za četiri pozicije i sada je 52. na ATP listi sa 957 poena, dok je Hamad Međedović pao za 16 mesta i trenutno je 135. teniser sveta sa 482 boda.

Alkaraz osvojio Indijan Vels

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je masters u Indijan Velsu. Alkaraz je u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva sa 2:0, po setovima 7:6(5), 6:1.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala koje je takođe dobio Španac, tada sa 6:3, 6:2. Rus je dobro otvorio meč i poveo sa 3:0, uz jedan brejk.
 

(Foto: Jutjub)

Međutim, Alkaraz se brzo vratio u meč i izjednačio na 3:3. Usledila je neizvesna završnica koja je rešena u taj-brejku na razliku.

U drugom setu nije bilo drame, Alkaraz je od starta bio dominantan i na kraju slavio. Ovo je Alkarazu peta titula na masters turnirima.




Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR