Glas Javnosti

Medvedev posle ozbiljne borbe pobedio Runea

Tenis
Autor: Glas javnosti

Danil Medvedev, najbolji ruski teniser, plasirao se u polufinale Indijan Velsa pobedom nad Holgerom Runeom, danskim teniserom, rezultatom 7:5, 6:4. Četvrti igrač sveta nije imao lak zadatak, ali je posle tačno dva sata igra obezbedio susret sa Amerikancem Tomijem Polom.

Imao je Danil Medvedev posla sa motivisanim Holgerom Runeom koji je želeo da pokaže da se vraća u formu, što je i bilo evidentno. Međutim, mladi Danac služio se i trikovima koji se nisu dopali ruskom teniseru, pa je tako bilo malo i tenzija.


Rune je prvi stigao do brejk lopte, ali nije je iskoristio, baš kao ni Medvedev svoje tri šanse u šestom gemu. Posle niza prokockanih prilika, prvi je ipak prelomio Danil, ali je odmah istom merom uzvratio Rune.



Ruski teniser u 11. gemu oduzeo je protivniku seris i tako konačno stavio tačku na napet set.
Medvedev potom nije dobro otvorio drugi set, a na to je uticalo i ponašanje protivnika koji ga je dva puta dok je bio na mreži gađao u telo, što se ruskom teniseru nikako nije dopalo.

Nakon što je vratio brejk, Medvedev je napravio još jedan i potom nije dopuštao Holgeru da mu zapreti do kraja meča.

U polufinalu Danil će igrati protiv Tomija Pola, dok će se sa druge strane za finale boriti Karlos Alkaras i Janik Siner.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR