Glas Javnosti

VELIKI DOPING SKANDAL! Ramos prekršio pravila kontrole, a niko ga nikada nije kaznio

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Svetska agencija za borbu protiv dopinga odgovorila je na optužbe da je Španska agencija za borbu protiv dopinga namerno izbegavala kažnjavanje španskih sportista koji su tokom petogodišnjeg perioda imali pozitivne rezultate na testovima.

Skandal je izbio posle izveštaja koji je obelodanio da je Španska agencija za borbu protiv dopinga primenjivala različite metode poništavanja pozitivnih testova zbog nepravilnih protokola testiranja. Dvoje španskih sportista imenovana su kao oni koji su izbegli istragu posle pozitivnih testova na zabranjene supstance, kao rezultat taktika izbegavanja sankcija.


Iako nije imao pozitivan test, Serhio Ramos je takođe izbegao sankcije iz istog razloga, ignorisanjem pravila o testiranju. 

VADA je odgovorila potvrđujući da su svesni optužbi. Primećuju da postoji niz neregularnosti koje treba ispraviti kako bi se španska agencija hitno vratila u sklad sa Protokolom Svetske antidoping agencije.


Podsećanja radi Serhio Ramos trebalo da uradi doping test posle utakmice protiv Malage u aprilu 2018. godine dok je igrao za Real Madrid. Ramos i doktor Madrida, Hulio de la Morena, odbili su da se testiraju pre nego što igrač ima priliku da se istušira.

Sportisti su obavezni da daju uzorke odmah posle takmičenja, a odbijanje toga, praćenje instrukcija agenata ili bilo kakvo ponašanje koje bi moglo ometati test, prema pravilu se tretira kao da je sportista testiran pozitivno. Izveštaj dalje objašnjava da je ovo već bilo prijavljeno ranije, ali sada mogu otkriti zašto taj slučaj nije rezultirao istragom, ili sankcijom za Ramosa.

Glas javnosti/A03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR