Glas Javnosti

Slavni hrvatski fudbaler dobio Španiju na sudu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Presudu u korist Modrića doneo je Privredno-administrativni sud u Madridu

Slavni hrvatski fudbaler Luka Modrić ostvario je značajnu pobedu na sudu u Madridu, gde je presuda Trgovinskog i upravnog suda donela odluku u njegovu korist. Modrić će sada postati bogatiji za iznos od 3,6 miliona evra, a ova pravna borba trajala je godinama.


Presuda se odnosi na spornu 2012. godinu, kada je Modrić prešao iz Totenhema u Real Madrid. Španske poreske vlasti su, pre više od deset godina, optužile vezista Real Madrida da su ga oštetile, "odsekuvši" preveliku sumu novca. Poreski organi su naplatili porez kao da je Modrić proveo celu godinu u Španiji, iako je postao član Real Madrida tek od kraja avgusta te godine.


Trgovinski i upravni sud utvrdio je da su poreznici od Modrića nepravedno naplatili porez u iznosima od 1,2 i 1,5 miliona evra, uz kaznu od 900.000 evra. Konačno, sud je presudio u korist Modrića, obavezujući poreske vlasti da mu vrate ukupno 3,6 miliona evra.

Poreska uprava Španije pokušala se braniti tvrdnjom da je Modrić, iako je u Madridu bio samo četiri od dvanaest meseci, ostvarivao najveći deo prihoda na tlu Španije. Međutim, zakon je bio na strani Modrića, s obzirom da se stanovnikom Španije smatra osoba koja u zemlji živi najmanje 183 dana godišnje, a Modrić je 2012. godine proveo 127 dana u ovoj zemlji.


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR