Glas Javnosti

ČEFERIN: Jugoslavija najviše bila deo Evrope kada je Zvezda pobedila u Bariju

Fudbal
Autor: Glas javnosti

To je bila pobeda koja je generisala jedinstven osećaj ponosa i pripadnosti - rekao je Čeferin

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je danas da se bivša Jugoslavija nikada više nije osećala delom Evrope nego kada je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine.

- UEFA ove godine slavi svoj 70. rođendan - 70 godina istorije, tradicije, strasti, jedinstva, hrabrosti i kreativnosti ne mogu da se izbrišu. Posebno zato što najuzbudljivija poglavlja tek treba da budu ispisana - rekao je Čeferin na Kongresu UEFA u Parizu.


On je istakao da Evropa nije tako ujedinjena kako bi trebalo da bude.

- U proteklih 70 godina UEFA je pomogla u gradnji evropskog sportskog modela. Mislim da je to sjajan primer evropskog jedinstva, a to nam je potrebno jer Evropa nije tako ujedinjena kako bi trebalo da bude - dodao je prvi čovek UEFA.

Čeferin je potom pomenuo Crvenu zvezdu, koja je bila šampion Evrope 1991. godine.

- Da ilustrujem ovo, navešću primer iz mog regiona, iako Slovenija više nije tamo, mogu da vas uverim da se Jugoslavija nikada više nije osećala delom Evrope nego kada je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine. Ali, to je bila pobeda koja je generisala jedinstven osećaj ponosa i pripadnosti - rekao je Čeferin.


Crvena zvezda je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona, pošto je u finalu u Bariju posle boljeg izvođenja penala pobedila Olimpik iz Marseja 5:3.

- Jugoslavija se nije nikada osećala više izolovanom nego kada je izbačena sa Evropskog prvenstva 1992. Zbog razloga koje svi znamo - istakao je Čeferin.


Glas javnosti/SŽ 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR