Glas Javnosti

"Скривалицама" је крај, селектор се у понедељак појављује пред седмом силом у Старој Пазови

Sport
Autor: Глас јавности / Новости / од 03.09.2018.

"Орлови" почињу припреме за два меча Лиге нација, селектор излази пред новинаре први пут од Светског првенства у Русији.

КЛУПСКИ фудбал ће у наредних десетак дана уступити место репрезентативном, а српска фудбалска јавност ће коначно добити прилику да чује селектора "орлова" Младена Крстајића. Прошло је више од два месеца како се репрезентација Србије вратила из Русије "необављена посла" одмах после групне фазе, а да притом нигде није могла да се чује анализа дешавања од стране човека који је био најодговорнији за струку, самим тим и за резултат.

 
Поред тога, у ФСС су прибегли вештом маневру и приликом недавног обелодањивања списка, што је урађено путем званичног сајта ФСС, па је тако Крстајић поново избегао незгодна питања.

"Скривалицама" је крај, па ће се селектор у понедељак сигурно појавити пред седмом силом у Старој Пазови и објаснити детаље око списка за утакмице са Литванијом и Румунијом, а нема сумње да ће се део репертоара односити и на учешће Србије на Светском првенству у Русији.

Србија у нови циклус улази без тројице најискуснијих - Бранислава Ивановића, Владимира Стојковића и Душка Тошића. И док је за Ивановића и Тошића практично и пре Мундијала било јасно да им је то опроштај од националног тима, изостанак Владимира Стојковића је за многе представљао изненађење. Једно од занимљивијих питања на које ће Младен Крстајић морати да да одговор је и зашто на списку нема капитена Кристал паласа Луке Миливојевића. Досадашња објашњења појединаца, углавном у писаној форми, су деловала све само не убедљиво.

Србију у септембарском турнусу Лиге нација очекују дуели са Литванијом 7. септембра у Виљнусу, и против Румуније у Београду три дана касније.

КРЕЋУ И МЛАДИ


У ПОНЕДЕЉАК ће се окупити и млада репрезентација Србије пред обавезе које је у наредних седам дана очекују у квалификацијама за Европско првенство. Селектор Горан Ђоровић ће прозвати своје изабранике у новосадском хотелу "Президент", где ће "орлићи" боравити до утакмице на "Карађорђу" 7. септембра против Македоније.

Четири дана касније следи гостовање Русији у Нижњем Новогороду.

СПИСАК "ОРЛОВА"ГОЛМАНИ
Марко Дмитровић (Еибар)
Предраг Рајковић (Макаби ТА)
Александар Јовановић (Архус)

ОДБРАНА
Антонио Рукавина (Астана)
Урош Спајић (Краснодар)
Никола Миленковић (Фиорентина)
Јагош Вуковић (Олимпијакос)
Милош Вељковић (Вердер)
Александар Коларов (Рома)
Милан Родић (Ц. звезда)

ВЕЗНИ РЕД
Немања Матић (Манчестер ј)
Немања Максимовић(Хетафе)
Саша Лукић (Торино)
Сергеј Милинковић - Савић (Лацио)
Ненад Крстичић (Ц. звезда)
Душан Тадић (Ајакс)
Филип Костић (Ајнтрахт)
Андрија Живковић (Бенфика)
Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт)
Немања Радоњић (Марсеј)

НАПАД
Александар Митровић (Фулам)
Александар Пријовић (ПАОК)

 

Глас јавности / Новости / од 03.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR