Glas Javnosti

ŠEST NEDELJA DO 36. BEOGRADSKOG MARATONA, a interesovanje nikad veće: "Pada rekord, prijavilo se 6.700 trkača"

Sport
Autor: Glas javnosti / Telegraf

Prijave su još uvek otvorene, a u zavisnosti od nivoa forme, maratonci biraju da li će se prijaviti za polumaraton 21km ili ceo maraton od 42 km

Na šest nedelja do 36. Beogradskog maratona učešće je već prijavilo 6.700 trkača, što je ujedno ukupan broj učesnika prošlogodišnjeg Beogradskog maratona, saopštili su organizatori.

- Trenutno interesovanje svedoči da možemo da očekujemo rekordan broj učesnika i spektakl na ulicama Beograda! Hvala svima koji su nam ukazali poverenje, radimo punom parom da ovo poverenje opravdamo i radujemo se skorom zajedničkom druženju - navode iz BGD maratona.

Kako se ističe, poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21km, u kojoj četiri člana tima pređu distancu polumaratona – dužine 21km.

Ova trka je namenjena svima koji žele da osete maratonsku energiju i timski duh, a koji nisu fizički pripremljeni da istrče samostalno celu dužinu.

Takođe, štafetna trka je odličan način da firme organizuju rekreaciju i druženje za zaposlene, a prošlogodišnja brojka od blizu 1.000 učesnika u štafeti svedoči o velikom interesovanju za ovu trku.

Twitter/printscreen
foto: Glas javnostiBeogradski maraton, 36. po redu, zakazan je za nedelju, 23. aprila sa startom u 10 časova kod crkve Sv. Marka.

Prijave su još uvek otvorene, a u zavisnosti od nivoa forme, maratonci biraju da li će se prijaviti za polumaraton 21km ili ceo maraton od 42 km, a svi ostali učesnici imaju mogućnost da se oprobaju na trci dužine 10 km, koja se prvi put organizuje u okviru Beogradskog maratona ili da prošetaju na "Trci zadovoljstva“ stazu dužine 2,5 km zajedno sa porodicom, prijateljima ili ljubimcima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR