Glas Javnosti

Šampion kik-boksa među najmlađim zaraženima u Srbiji

Sport
Autor: Glas Javnosti

Među stotinama zaraženih srpskih državljana korona virusom je i kik-bokser, odnosno bokser, Aleksandar Konovalov.

Jedan od trenutno najuspešnijih srpskih boraca i sportista putem društvenih mreža obavestio je javnost, pre svega one sa kojima je bio u kontaktu, da je imao pozitivan rezultat na virus Covid-19.

Zahvaljujući popularno nazvanom Atomskom mravu Srbija je postala kik-bokserska velesila, nekoliko puta je Konovalov bio na krovu Evrope i sveta, a svetsku titulu uspeo je da odbrani i 2019. Državni je prvak Srbije u boksu, što je uticalo da bude proglašen za "Zlatnog kik-boksera" i dobije vrednu statuu. Kako je 25-godišnji Konovalov napisao, osetio je simptome karakteristične korona virusu i čekao rezultate testova kako bi se i uverio da je zaražen.

Uz to, obavestio je i one sa kojima je bio u kontaktu kako bi se izolovali i ne bi eventualno ugrozili nekoga ako su i oni zaraženi.

- Pozdrav dragi prijatelji. Stigao je rezultat kao što sam najavio, 99% sam bio ubeđen da imam koronu i danas se to ispostavilo tačno. Zamolio bih sve prijatelje, braću, kumove i drugare da pripaze koji dan i budu u samoizolaciji zbog njihovih roditelja, baka i deka. Hvala svima na podršci, pobedićemo i ovaj virus kao i sve ostale protivnike i to nokautom u prvoj rundi. Hvala svima na podršci. Sportski pozdrav, napisao je na Instagramu Konovalov.

Uporedo se Konovalov bori i kao kik-bokser i kao bokser. U kik-boksu je izgradio svetsko ime i jedan je od najboljih boraca Evrope ikada, trenutno je najbolji na svetu na zvaničnoj WAKO listi (Svetska asocijacija kik-bokserskih organizacija) u kategoriji između 62,3 i 64,5 kilograma.

U kik-boksu je momak rođen 1994. osvojio gotovo sve što se može osvojiti. Još 2013. je postao prvak sveta, da bi godnu dana kasnije trijumfovao i na WAKO Evropskom prvenstvu. Godinu dana kasnije je osvojio i svetski gran pri i tako u tri godine kompletirao tri velike medalje. Postao je 2016. ponovo šampion planete na WAKO pro Svetskom prvenstvu i u 2015. bio u izboru za najboljeg sportistu države koja je tada zasluženo pripala Novaku Đokoviću. Višestruki je dobitnik nagrade najboljeg sportiste Jagodine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR