Glas Javnosti

PRAVO U METU: Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji strelci u 2021. godini

Sport
Autor: Glas javnosti

Najboljim strelcima za 2021. godinu proglašeni su Zorana Arunović i Damir Mikec i tim povodom su im uručena priznanja na tradicionalnoj svečanosti u Beogradu.

Svečanost je otvorio Nikola Marić, potpredsednik Streljačkog saveza Srbije, koji je govorio o rezultatima u prethodnoj godini.

- Naši strelci su na velikim međunarodnim takmičenjima prošle godine osvojili 28 zlatnih, 22 srebrne i 20 bronzanih medalja. Sedmoro naših sportista se kvalifikovalo za Olimpijske igre, na kojima su izborili četiri plasmana u finala i dve medalje. Međutim, sem na takmičarskom, dobri rezultati su ostvareni i na organizacionom planu, pre svega po pitanju infrastrukture. Sa državnim institucijama intenzivno radimo na projektu renoviranja strelišta „Careva ćuprija" , a očekujemo da Savez uskoro dobiti i ptostor u okviru trenažnog centra Zavoda za sport i medicinu sporta, čija se izgradnja bliži kraju - rekao je Marić, a prenosi b92.net.


Mikec je osmi put za redom izabran za najboljeg strelca godine u Srbiji, a osim olimpijskog srebra vazdušnim pištoljem lane je osvojio i dva srebra na Evropskom prvenstvu i dve medalje istog sjaja na Svetskom kupu.

- Minula godina mi je svakako najuspešnija u karijeri. Naravno, mora tako da bude kada sam osvojio olimpijsku medalju. Presrećan sam postignutim, prezadovoljan što sam ponovo izabran za najboljeg u tako uspešnoj organizaciji sa bogatom tradicijom, kakva je Streljački savez Srbije. Prošla godina mi je bila najuspešnija do sada, ali ne želim da tako i ostane. Nemam mnogo vremena za odmor,za opuštanje, jer naredne Olimpijske igre su već 2024. U svakom olimpijskom ciklusu je teže nego u prethodnom izboriti olimpijsku vizu i veći je izazov plasirati se na najveću svetsku smotru. Prvu šansu za kvotu za Pariz imaću na Svetskom prvenstvu na jesen. Neće biti lako, tada će na raspolaganju biti samo četiri kvote, ali moj cilj je da što pre dodjem do olimpijske ulaznice", kazao je Mikec.


Zorana Arunović je izjavila da je u 2021. godini ostvarila nekoliko visokih plasmana i osvojila medalje na velikim takmičenjima, ali je kaže prethodna godina mogla ipak za nju da bude bolja.

- Ipak, treba imati u vidu da sam se suočavala sa različitim preprekama, bilo je nekih stvari koje mi nisu išle na ruku i to se odrazilo na rezultate. Nadam se da me loša sreće neće pratiti i u 2022, da će tih prepreka biti manje. Za sada mi je prvi cilj da što pre na velikom takmičenju isprobam nova pravila. Prva dva Gran pri turnira na kojima se gadjalo po novim pravilima sam zbog bolesti propustila, zato sa nestrpljenjem čekam Svetski kup u Kairu u februaru - objasnila Arunovićeva, a preneo pomenuti portal.

Priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Gorana Mikeca, a prvo mesto u rangiranju najboljih klubova osvojio je kragujevački „Čika Mata“, javljaju iz Streljačkog saveza Srbije.BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITISKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR