Glas Javnosti

POTRESNI PRIZORI IZ BRAZILA: Peleovo telo na stadionu, sin pored otvorenog kovčega, hiljade navijača se oprašta od legende! ZBOGOM IDOLU! (FOTO)

Sport
Autor: Glas javnosti

Potresne scene zabeležene su na stadionu Santosa, gde je premešteno telo preminule legende Pelea iz bolnice u Sao Paulu u kojoj je čuveni Brazilac preminuo.

Na stadionu "Urbano Kaldeira", poznatom i kao "Vila Belmiro" biće održano bdenje, a na terenu je postavljen otvoreni kovčeg za sve koji žele da se oproste od, prema mišljenju mnogih, najboljeg fudbalera svih vremena.

Ispred stadiona već dugo postoji veliki red, pošto je na hiljade navijača stiglo da oda počast Peleu, a na stadionu je postavljen i natpis "živeo kralj".

Na jednoj od fotografija vidi se Peleov sin Edinjo, dok gleda u telo oca.

Podsetimo, Pele je preminuo 29. decembra u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu nakon teške borbe sa rakom debelog creva.



U Santosu je igrao od 1956. do 1974. godine, šest puta je bio prvak Brazila, dva puta osvajač Kopa Libertadoresa, a najveće uspehe ostvario je sa reprezentacijom Brazila koju je vodio do tri "zlatne boginje" na četiri učešća na Svetskim prvenstvima.

Prema informacijama iz inostranih medija, sahrana Pelea biće održana u utorak na najvišem groblju na svetu.

GROBLJE SA 32 SPRATA

Pele će biti sahranjen na groblju "Ekumenika", najvišem na svetu.

U pitanju je groblje koje ima 32 spratova, a Pele će biti sahranjen na devetom. Navodno, to je odlučio zato što je njegov otac nosio broj devet i zato što mu je to omiljeni broj.



Takođe, kako se grobno mesto nalazi visoko, sa njega može da "nadgleda" stadion kluba u kom je proveo18 godina karijere i sa kojim je ostvario ogromne uspehe.

Groblje je sagrađeno 1983. godine, a godinu dana kasnije održana je pra sahrana. Zauzima površinu od 1,8 hektara i sadrži oko 16.000 grobnih mesta. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, "Ekumenika" je najviše groblje na svetu.






SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR