Glas Javnosti

"LUDI SRBIN" ŠOKIRAO AMERIČKE NOVINARE: Zamislite da je cela Juga ponovo na okupu?

Sport
Autor: Glas javnosti

Pitali ga za Dončića, a on priča o Jugoslaviji... Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič ponovo je šokirao američke novinare posle poraza od dalasa, slovenačkog reprezentativca Luke Dončića (99:104). Dončić je ubacio 25 poena.

"Zamislite da je cela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu. To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi. Tako je kul. Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su", rekao je Popovič i nastavio:


"Vraća me u dane Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića i svih onih momaka koji su igrali u isto vreme. Nešto kao Argentinci pre nekoliko godina. To mi prvo prolazi kroz glavu. A moja druga misao je da se zapitam kako je dođavola postao tako dobar u tako maloj zemlji? Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba prepoznati košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivoi igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni... To je velika stvar. I odlični su u tome. I izgleda da imaju prirodnu sklonost za ovu igru ​​tamo. Takođe imaju odlične rukometne timove u okolini. To je sport donekle sličan košarci. Verovatno nikada nije igrao rukomet, ali to je slična vrsta sporta. Sve ovo mi je veoma zanimljivo i divno da vidim.

Lično, volim koliko je emotivan, kako uživa u igri. Ponekad bude frustriran, a onda se naljuti zbog nečega. Ponekad umire od smeha i uživa u prolazu koji je napravio ili u trima koje ti je zabio u lice. Jednostavno je zabavno gledati, samo je zabavno, a on je neverovatan igrač", zaključio je Greg.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od METAK u 10.11.2021 18:50:15 h
     0 

UDBASH HAHHAHA