Glas Javnosti

OVAKO JE PETKOVIĆ GOVORIO O MIHI: Trebalo je da budem čvršći!

Sport
Autor: Glas javnosti

Danas nas je napustio nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petković zbog komplikacija sa virusom korona, ali mnogi će se sećati njegovih legendarnih izjava iz perioda dok je vodio prvi tim reprezentacije.

Petković je, naime, pre samo nnešto više od nedelju dana u intervjuu za "Nedeljnik" izjavio da se kaje što nije poveo svog sina na mundijal u Nemačkoj, ali i da neke igrače nikada nije trebalo da zove, i da je trebalo da bude čvršći.

"Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći “vidi ga sad kako je mudar”, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: “Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača”. A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino... “Molim? Kome ti to?” Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo" - rekao je Petković u intervjuu za "Nedeljnik" i dodao:

"E sad, to pozivanje sina... Pogrešio sam što ga nisam poveo ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puk’o ni tamo ni “vamo”..."

Podsetimo, naša reprezentacija je tada neslavno prošla na mundijalu, izgubivši jednu utakmicu sa 6:0 od selekcije Argentine.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR