Glas Javnosti

Odbojkašice iz Stare Pazove osvojile i Kup Srbije

Sport
Autor: Glas javnosti

Ubedljive uvek kad se igra za pehar

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove osvojile su Kup Srbije, pošto su posle drame u pet setova u Obrenovcu savladale domaći TENT 3:2 (25:14, 28:30, 14:25, 25:16, 16:14).

Velika borba vodila se od početka do kraja. Gošće iz Stare Pazove koncentrisanije i motivisanije su zaigrale na početku, pa su prilično lako uspele da osvoje prvi set rezultatom 25:14. 

Međutim, drugi je doneo mnogo više uzbuđenja, pa čak i pet spasenih set lopti u režiji odbojkašica TENT-a koje su na kraju uspele da dođu do izjednačenja - 1:1. 

Obrenovčanke su na krilima preokreta u drugom setu došle i do trećeg, u kojem su bile prilično dominantne u odnosu na protivnice pa su rezultatom 14:25 povele 2:1.  

Borba dostojna finala u petom setu

Usledila je razmena duža od pola minuta, pri rezultatu 10:9 u korist Jedinstva, kada je TENT bio na servisu. Na kraju je poen pripao Obrenovčankama. U tom trenutku činilo se da ništa ne ide na ruku odbojkašicama Jedinstva, prvo su izgubile poen, potom se prilikom doskoka povredila Una Vujagić.

Odbojkašice TENT su uspele da napravi preokret – uz nekoliko fantastičnih razmena su povele sa 11:13. Ipak, to nije bilo dovoljno da ostanu na tom nivou do kraja.

U dramatičnoj završnici, uz dobar blok, Jedinstvo je došlo do meč lopte, koju je as servisom u pobedu pretvorila Mina Dragović


Promukla sam od vikanja, odmah kreću suze radosnice. Predivan osećaj, ja sam završila meč sa servisom na ivici. Pomislila sam da ne pogrešim, barem da ubacim servis. Najbolji moguć ishod", rekla je Dragović.

Priznanje za najkoriniju odbojkašicu finala otišlo je u ruke Une Vujačić, koja je susret završila sa 24 poena. 

"Stvarno se osećam sjajno pošto smo uspele da završimo utakmicu u našu korist, iako smo imale pad i posle moje povrede. Drago mi je što su se devojke vratile i uspele da pobede", sa osmehom ispričala je Vujagić.

Tim iz Pazove je prethodno titulu pobednika Kupa osvojio 2017. godine. Prošle sezone izabranice Jova Cakovića su u finalu izgubile od Uba, sada su bile na popravnom, i uspele. Sa druge strane, TENT je prvo finale igrao 2015. i još uvek nema trofej osvajača Kupa Srbije.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR