Glas Javnosti

ОЧЕКИВАН ПОРАЗ, АЛИ ОВО ЈЕ ПРЕВИШЕ: Фудбалери Црвене звезде убедљиво споражени од Пари Сен Жермена са 6:1 у мечу другог кола групе Ц Лиге шампиона

Sport
Autor: Глас јавности / Б92-РТС-Бета / од 04.10.2018.

Наредни меч Звезда игра за две недеље у Ливерпулу против енглеске екипе. Домаћа екипа показала је и на терену велику разлику у квалитету два тима и успела да без већих проблема савлада српског шампиона.

Парижане су предводили веома расположени Нејмар и Мбапе. Бразилац је постигао три, а Француз један погодак, а у стрелце су се уписали још Кавани и Ди Марија.
Једини стрелац за Звезду био је Марко Марин у 74. минуту, а то је уједно био први гол црвено-белих у групној фази елитног такмичења. 

Звезда је имала солидну игру и резултат у првих 20 минута меча, али је потом ПСЖ стварао шансе и постизао голове из минута у минут, па су Парижани на полувреме отишли са предношћу од 4:0.

У другом делу утакмице приметило се да је француски тим почео да игра опуштеније, али је и у таквом ритму успео да постигне још два гола, али и прими један. 

Звезда након две одигране утакмице има један освојен бод, против Наполија у Београду.  

Наредни меч у Групи Ц, црвено-бели играју 24. октобра у Ливерпулу, док ПСЖ дан касније гостује у Напуљу.

Француски медији: Хулигани ПСЖ-а изазвали нереде после утакмице са Звездом

Инциденти су избили између припадника француских снага безбедности и неколико стотина људи с капуљачама испред улаза на стадион Парк принчева у Паризу, одмах по завршетку утакмице између Пари Сен Жермена и Црвене звезде у Лиги шампиона.

Како је јавио новинар Франс преса на лицу места, између 300 и 400 особа с капуљачама и димним бомбама гађало је припаднике снага безбедности разним предметима.

Француски медији наводе да је реч о хулиганима ПСЖ-а из озлоглашене навијачке групе "Цоллецтиф ултрас Парис (ЦУП)" који су напустили стадион "Парк принчева" пет до десет минута пре краја меча, како би у околним улицама тражили навијаче Црвене звезде и сукобили се са њима.

Дневник "Паризјен" наводи да су прво претучене две особе за које се претпоставља да су навијачи Црвене звезде, те да су се француски хулигани потом устремили ка групи од педесетак српских навијача.

Хулигани су бацали димне бомбе на кордон полиције која је одговорила сузавцем. Полиција је после 20-ак минута успела да рашчисти гужву.

Иначе, северна трибина стадион "Парк принчева" била је затворена управо због инцидената које је ова хулиганска група ЦУП изазвала прошлог марта на утакмици са Реал Мадридом.

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су на Парку принчева Црвену звезду са 6:1, у другом колу Групе Ц у Лиги шампиона.

Ток утакмице:

20.45 – Крај меча, победа ПСЖ-а над Звездом од 6:1.

20.35 – ГОЛ! Нејмар постиже трећи гол у 81. минуту. Поново Бразилац веома снажним и прецизним ударцем из слободног ударца постиже свој трећи погодак.

20.28 – ГООЛ! Звезда смањује на 5:1. Марин у 74. минуту постиже почасни, али и први погодак Звезде у Лиги шампиона. Само минут након што је ушао на терен, Ебесилио је упослио Марина по десној страни, а овај веома снажним и прецизним ударцем искоса постиже погодак.

20.24 – ГОЛ! Мбапе је стрелац за вођство од 5:0. Мајсторска акција ПСЖ-а и у главним улогама поново Нејмар и Мбапе, а Француз постиже гол у 70. минуту за 5:0.

20.20 – У два наврата припретила је Звезда у другом делу, али су ударци Марина и Родића завршили у рукама голмана ПСЖ-а.

20.00 – Настављен је меч, двострука измена у Звезди, на терену су Бабић и Павков, уместо Савића и Симића.

19.45 – Крај првог полувремена, ПСЖ води са 4:0 након 45 минута.

19.39 – ГОЛ! ПСЖ води са 4:0, Ди Марија је стрелац у 42. минуту. Убачена лопта Менијеа у шеснаестерац Звезде, а тамо је Ди Марија неометано спроводи у мрежу. 

19.34 – ГОЛ! Кавани је стрелац за 3:0 у 37. минуту. Поново акција по десној страни, лопта је дошла до Каванија који је шутирао, али и уз доста среће постигао погодак, пошто је лопта променила правац након контакта са фудбалером Звезде.

19.19 – ГОЛ! ПСЖ води са 2:0, поново је Нејмар стрелац. Акција домаће екипе по десној страни, Мбапе је упослио Нејмара, који постиже свој други гол на мечу, у размаку од само два минута.

19.17 – ГОЛ! Нејмар из слободног ударца постиже погодак у 20. минуту. Након фаула Савића над Нејмаром, Бразилац је веома прецизно шутирао преко живог зида, а голман Борјан био је немоћан.

19.06 – Након солидне акције Звезде и шута Чаушића поред гола, ПСЖ узвраћа преко комбинације Нејмара и Мбапеа, али овај други шутира поред гола Борјана.

18.57 – Почео је меч на стадиону "Парк принчева" у Паризу.

 Фудбалери Црвене звезде од 18.55 састају се са Пари Сен Жерменом у другом колу групне фазе Лиге шампиона.

Изабраници Владана Милојевића у првом мечу изненадили су фаворизовани Наполи, међутим овога пута ситуација је много тежа и све осим победе ПСЖ било би велико изненађење.


Разлика у квалитету је велика, а када се погледа вредност екипа онда је она још већа.

Шампиони Француске процењени су на 820,5 милиона евра, док су црвено-бели по Трансфермаркету "тешки" око 44.000.000. У последњих двадесетак година наш тим је играо против великих клубова, али вероватно ни у једном није била оволика концентрација квалитета. 

На једној страни најскупљи фудбалери света (Мбапе и Нејмар), а на другој борбени шампиони Србије који су до групне фазе дошли не лепим, већ ефикасним фудбалом. 

Ипак, посао на "Парку принчева" биће додатно отежан јер нема првог нападача Ричмонда Боаћија који због повреде није ни отпутовао у Париз.

Састави тимова

Након ремија са Наполијем (0:0) изабраници Владана Милојевића играју у Паризу против скупоценог тима, предвођеним звездама Нејмаром, Килијаном Мбапеом и Единсоном Каванијем у сигурно највећем испиту још 2007. године и дуела са Миланом, који је у тој сезони постао првак Европе.

Црвено-бели оптимизам гаје на томе што чак осам месеци нису изгубили у регуларном делу меча и зато од Милојевића долазе речи да се не плаше ни једног од фаворита за освајање Лиге шампиона.

Због казне Уефа Звезда нема организовану подршку навијача, али се јуче у престоници Француске често чуо српски језик, а многи су распитивали за куповину карата. Према најавама очекује се око 2.000 српских навијача на стадиону, пристиглих из разних делова Европе.

Глас јавности / Б92-РТС-Бета / од 04.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR