Glas Javnosti

Novak Đoković ipak ne ide na turnir u Crnu Goru?!

Sport
Autor: Glas javnosti

Ljubitelji tenisa u Crnoj Gori izgleda neće moći da vide najboljeg igrača sveta ovog leta.

Novak Đoković i njegov organizacioni tim planirao je da se 27. i 28. juna u Crnoj Gori održi treći turnir, nakon beogradskog i zadarskog.

Petar Mirić iz organizacionog odbora turnira u Zadru, koji je na programu narednog vikenda, čuo je da je nadmetanje u Crnoj Gori - otkazano.

Ne otkriva detalje, ali imajući u vidu odluku crnogorskih vlasti da se putnici iz Srbije ne puštaju u tu zemlju zbog korona virusa, nije nemoguće da je ova informacija tačna.

Uz to, treba imati i političku situaciju u pomenutom komšiluku, gde se ne smiruju strasti zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, i gde se ovih dana svaka stvar koja ima veze sa Srbijom "gleda pod posebnom lupom", pa je moguće i da je to jedan od razloga. Litije, kojima vernici Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori izražavaju neslaganje sa pomenutim zakonom, kojim se predviđa preuzimanje sve crkvene imovine starije od 1918. godine, i dalje su zabranjene, a pod "zabranu okupljanja" mogao bi da se podvede i teniski turnir...

Sam Mirić je rekao sledeće:

„U Zadar dolazi najbolji svetski teniser koji će se uz pratnju naših najboljih igrača predstaviti zadarskoj publici. Ovaj 'Adria tour' je ideja Novaka Đokovića. Beograd, Banjaluka, Zadar i Crna Gora, gde je turnir, ipak, koliko mogu da čujem, otkazan", kazao je Petar Mirić.

Što se Zadra tiče, tamo publika s nestrpljenjem očekuje mečeve Đokovića, Čilića, Ćorića...

"Napominjem da Đoković igra samo na velikim turnirima i gotovo ga je nemoguće videti uživo negde drugde. Malo gradova sa tim može da se podiči i zato poseta mora da bude velika. Pozivam sve da dođu da pozdrave Đokovića i da na delu vide majstorije velikana teniskog sporta“, zaključio je Mirić.

 "Adria tour" je počeo juče u Beogradu, a pored Đokovića od svetskih asova, igraju Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov. Zbivanja u subotnjem programu Adria tour-a možete pratite uživo na Blicsportu.

U petak je, podsetimo, objavljeno da će se u Banjaluci održati turnir 3. i 4. jula.

(Izvor: Vijesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR