Glas Javnosti

NOLETOVI NAVIJAČI ŠIROM SVETA SLAVE ISTORIJSKO OSTVARENJE: 377 nedelja i nastavljamo da brojimo! IDEEEEMOOOO!!!

Tenis
Autor: Glas javnosti/Novosti

Novak Đoković je prvi ATP listi, i to toliko da je izjednačio rekord Štefi Graf po vremenu na "svetskom vrhu" u pojedinačnoj konkurenciji, što je pojedine Noletove navijače podsetilo na dane kada je Rodžer Federer slavio svoj "istorijski uspeh" - koji, zapravo, i nije ostvario.

Podsetimo, Novak Đoković je započeo 377. nedelju na vrhu ATP liste i tako izjednačio rekord Nemice, a treća je Martina Navratilova sa 322 sedmice na vrhu. Serena Vilijams je provela 319 nedelja kao prva teniserka sveta. Peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer - 310.

Ali, svojevremeno je, pred turnir u Haleu, švajcarski as svečano presekao tortu na kojoj je pisalo 311, jer se očekivalo da će dostići toliko sedmica na prvoj poziciji ATP liste. Trebalo je "samo" da osvoji taj turnir, ali...



Nije ga osvojio i ostao je na 310, pa je ta fotografija postala jedan od simbola za sportsku prepotentnost. Bar iz ugla Novakovih navijača.

A oni se ovih dana em naslađuju, em konstatuju koliko je sada postalo popularno kod onih koji Noleta baš i ne vole - da izmišljaju neke nove "ATP parametre" kako bi omalovažili istorijski uspeh srpskog asa.

Ovo su dve reakcije koje to potvrđuju:

Najpre jedna slavljenička poruka Đokovićeve navijačice iz Meksika, koja je na Tviteru, uz pomenutu Federerovu fotografiju sa tortom, poručila:

- Ova fotografija pokazuje koliko jeste bitno biti prvi na svetu. Imati jednu nedelju više na prvoj poziciji vredno je čak pravljenja torte kako bi se, prerano, to proslavilo. Niko tada nije spominjao Štefi (Graf), Brajane (neprikosnovena braća koja su harala u igri teniskih dublova), ili rečenice "da su rangiranja postojala ranije, taj i taj bi bio hiljadu sedmica na vrhu". 377 - i nastavljamo da brojimo!

Drugi, pak, kroz fotomontaže pokazuju Federerovim pristalicama koji broj treba da je na torti umesto 311. A i ko je pravi slavljenik:

A dok Noletovi navijači uživaju u najnovijem, istorijskom ostvarenju sjajnog srpskog tenisera, Đoković bi voleo da uživa u jednoj po njega lepoj odluci američkih vlasti.

Naime, svetski broj 1 bi da uskoro otputuje u Sjedinjene Američke Države, kako bi učestvovao na dva važna turnira. On nije igrao ni Indijan Vels ni ATP Majami prošle godine jer su na snazi bile striktne mere SAD vezane za nevakcinisane strance koji dolaze u zemlju. Sjedinjene Države bi mogle da olabave ta pravila za nevakcinisane goste 11. maja, ali... 

Taj datum je tek posle žreba za Indijan Vels, koji je 8. marta, zbog čega je Đokovićev tim zatražio od američkih vlasti da mu se dozvoli dolazak u tu državu.


Osvajač 22 grend slem titule je petostruki šampion Indijan Velsa, po čemu je izjednačen sa Rodžerom Federerom, i željno je iščekivan na turniru koji se često naziva i "petim grend slemom". Svetski broj 1 je, tokom trijumfa na turniru u Adelajdu, obelodanio želju da igra na Indijan Velsu, ali odluka nije u njegovim rukama, što je, kako su vam "Novosti" već pisale, izazvalo prilično nezadovoljstvo direktora turnira, Tomija Hasa.

Ono gde bi Đoković svakako trebalo da igra, jer za tako nešto ne postoje smetnje, je ATP Dubai 500, turnir koji počinje 27. februara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR