Glas Javnosti

NJEGOVO VELIČANSTVO - FILIP FILIPOVIĆ: Najbolji SVETSKI vaterpolista pliva u SRPSKOM bazenu

Sport
Autor: Glas javnosti

Vaterpolista Filip Filipović rođen je 1987. godine, a počeo je da trenira već sa sedam godina. Danas je jedan od najuspešnijih vaterpolista Srbije i sveta svih vremena.

Filipović je vaterpolo počeo da trenira u sedmoj godini u čuvenoj školi Partizana na Banjici, kod trenera Mirka Bosanca i Petra Popovića. Dejan Udovičić, trener crno-belih, ukazao mu je poverenje prvi put 6. aprila 2001. u duelu sa Primorcem za treće mesto u prvenstvu.

U sezoni 2001/2002. Filipović je postao standardni prvotimac, a prvi put postiže pogodak u utakmici sa Budvanskom rivijerom, koja se završila trijumfom Partizana 17:5. Za reprezentaciju je odigrao 382 utakmice, postigao je 679 golova i drugi je strelac svih vremena.

Posle priznanja za najboljeg igrača sveta od strane FINA i najboljeg sportistu Srbije od strane Olimpijskog komiteta, još jedno priznanje stiglo je za ovog srspkog sportistu u decembru prošle godine. Naime, Filip Filipović je proglašen za najboljeg igrača Evrope za 2021. godinu od strane Evropske plivačke federacije LEN i ovo je Filipovićeva peta titula za najboljeg igrača Starog kontinenta.

Filipović je srpski najtrofejniji vaterpolista sa osvojenih čak 27 zlatnih medalja, 926 odigranih utakmica i 1746 postignutih golova.

Pored brojnih uspeha koje je naša vaterpolo reprezentacija postigla, poslednji u nizu je i osvajanje zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je Filip Filipović bio pravi vođa srpskog tima do pobedničkog postolja. 

BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR