Glas Javnosti

Мијаиловић за СК: Размотрити - крај сезоне по тренутним позицијама

Sport
Autor: rs.n1info.com

Кошаркашки клуб Партизан уобичајено се припрема за почетак плеј-офа и први четвртфинални меч Еврокупа против Уникса, уз наду да појава коронавируса у Србији неће утицати на организацију дуела са руском екипом.

Црно-бели су у уторак саопштили да је у продаји остало још само 4.500 улазница за прву утакмицу са тимом из Казања, а председник Остоја Мијаиловић је у разговору за Спорт Клуб нагласио да би евентуална одлука да се игра без навијача клубу нанела велики финансијски ударац.

Такође, први човек Партизана не подржава предлог извршног директора Виртуса из Болоње Луке Балардија, који је челницима такмичења предложио да уместо плеј-офа организују завршни турнир са осам екипа.

"Финансијски губици би били много велики по Партизан. Искрено се надам да до тога неће доћи. Арена је скоро распродата за дуел са Униксом и верујем да би свака следећа утакмица код куће била са максималном посетом," каже Мијаиловић за Спорт Клуб.

Екипа Андрее Тринкијерија је обезбедила предност домаћег терена у доигравању и у Еврокупу и регионалној АБА лиги и у Хумској уопште не размишљају о промени система такмичења.

"Партизану не одговара било каква промена. Када то кажем, мислим и на четвртфинале Еврокупа и на полуфинале АБА лиге," додаје Мијаиловић и наставља:

"Уколико дође до ситуације да се игра без публике, такође треба размотрити да се такмичења заврше по позицијама на табелама, наравно после завршетка последњег кола АБА лиге."

Челник Партизана свестан је ситуације, али верује да ће се сезона по плану привести крају.

"Здравље људи је на првом месту. Искрено се надам да ће све бити како треба," нагласио је Мијаиловић.

Црно-бели у петак у последњем колу АБА лиге гостују Цибони, а 17. марта у Штарк Арени у првој утакмици четвртфинала Еврокупа дочекују Уникс. Реванш је три дана касније у Казању, а евентуална мајсторица 25. марта у српској престоници.

Завршницу Еврокупа гледајте на нашим каналима.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR