Glas Javnosti

Kanada i Australija ne šalju sportiste u Tokio i traže odlaganje OI

Sport
Autor: Glas javnosti

Kanada i Australija odlučile su da stopiraju odlazak svojih sportista na Olimpijske igre u Tokiju i zvanično zatražile od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da zbog pandemije korona virusa Igre odloži.

"Olimpijski i Paraolimpijski komitet Kanade (OKK, PKK) doneli su tešku odluku da ne pošalju sportiste na Olimpijske i Paraolimpijske igre 2020. OKK i PKK pozivaju čelne ljude MOK-a i MPK-a da odlože Igre za godinu dana. Mi ćemo im ponuditi svu pomoć kako bi rešili problem kompleksnosti kalendara. Razumemo kompleksnost, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti naših sportista i svetske zajednice", piše u saopštenju.

Dok je Olimpijski komitet Australije (AOC) saopštio danas da veruje kako njihovi sportisti nisu u mogućnosti da se spreme za Igre u Tokiju i da smatra da bi najbolje bilo da se one odlože za godinu dana.

"Naš komitet veruje da naši sportisti moraju da u prvi plan stave svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe", navodi se u saopštenju AOC nakon sednice Izvršnog odbora.

Australija se na ovaj način pridružila Kanadi, koja je ranije danas saopštila da neće slati svoje sportiste u Tokio i zatražila odlaganje Igara.

Igre u Tokiju zakazane su od 24. jula do 9. avgusta, a kako najavljuje MOK, odluka o odlaganju biće doneta za mesec dana.

Izvor: Dnevnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR