Glas Javnosti

KAKVO DIVLJAŠTVO: Trener udarao dečaka na utakmici u Beogradu! (VIDEO)

Sport
Autor: Glas javnosti

U okviru devetog kola Prve futsal lige Srbije, futsaleri SAS-a iz Zrenjanina, na gostovanju u Beogradu, ostvarili su veoma važnu pobedu protiv ekipe FON Banjica rezultatom 6:4.

Ipak, umesto pravog malog spektakla na Banjici, ovaj meč ostaće upamćen po sramotnom potezu trenera pobedničkog tima, Milivoja Batinice, poznatijeg kao Simo Batinica.

Batinica je tri minuta pre kraja prvog dela tokom pauze ušao u sukob sa jednim od igrača svog tima. Prvo ga je povukao za dres, privukao sebi, a zatim prvi put udario po vratu i glavi.

Nije prošlo mnogo vremena kada je ponovo krenuo da tuče svog igrača, sada je samo ciljao lice, ali je pogodio vrat. Zaista, potez za koji mora da usledi najveća kazna.


Simo Batinica je, inače, jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, te očigldeno daje sebi za pravo da zbog toga tuče i bije igrače kako mu je volja, čak i da ga je futsaler isprovocirao kako su naveli pojedinci koji su stali na stranu agresivnog trenera.

S obzirom na stanje u Srbiji, ovo mu sada dođe kao normalna vest, koja bi mogla da prođe bez kazne.

Kada na sve to dodamo i informaciju da je Batinica optužen za ratne zločine u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine, ova priča postaje još sramotnija.

Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Vidosav Vasić, Jovan Petrović i Bora Miletić su optuženi da su, kao pripadnici Centra za obuku “Jahorina“ Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), učestvovali u ubistvu bošnjačkih zarobljenika iz Srebrenice na zemljoradničkoj zadruzi u Kravici. S njima je bio optužen i Dragomir Parović, čiji je predmet, zbog zdravstvenih problema, odvojen i odbačena je optužnica protiv njega.


Batinica je 2017. godine tvrdio da je za ratne zločine, u kojima je ubijeno više stotina civila, saznao tek pošto je uhapšen. Suđenje u ovom predmetu počelo je pre sedam godina, ali još uvek nije dobilo epilog i postoje razlozi za to.

“Proces je odlagan više puta zbog bolesti optuženih, a zatim i njihovih branilaca. Takođe, sud je tražio i veštačenje nakon koga je jedan od optuženih proglašen za procesno nesposobnog. Ročište je zatim dva puta odlagano jer Apelacioni sud, koji je odlučivao o procesnim pitanjima, nije na vreme doneo odluke neophodne da se proces nastavi“, rekao je Nenad Golčevski iz Fonda za humanitarno pravo.

Sada je ponovo sramnim ponašanjem kraj terena Batinica izašao u svetlost javnosti i nakon njegovo sramnog ponašanja očekuje se reakcija policije.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR