Glas Javnosti

IVICA OSIM BIĆE SAHRANJEN KAO DA JE TITO: Stižu Piksi, Bjeković, Boban a biće i direktan prenos

Sport
Autor: Glas javnosti

Komemoracija i sahrana Ivice Osima održaće se u subotu u Sarajevu.

Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati pre sahrane u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati.

Kako saznajemo, prisutnima bi se trebalo da se obrate bivši fudbaleri Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, bivši kapiten Sarajeva Faruk Hadžibegić, legenda Partizana Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana Jasuharu Sorimači, predsednik NS BiH Vico Zeljković, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, bivši hrvatski kapiten Zvonimir Boban...


Na sahranu "Švabi" dolazak su najavili i Hajdukovi asovi Zoran Vulić, Zlatko Vujović i Alen Bokšić, a posebnu pažnju izaziva najavljeni dolazak Dragana Stojkovića Piksija, aktuelnog selektora Srbije i jednog od ključnih igrača iz perioda dok je Osim bio selektor Jugoslavije.

Svakako, među prisutnima će biti i fudbaleri iz čuvene Željine generacije koja je pod Osimovom palicom igrala polufinale Kupa UEFA-a 1985. godine. Očekuje se i dolazak selektora Hrvatske Zlatka Dalića, Dušana Bajevića, Envera Marića, Elvira Bolića i drugih velikih imena regionalnog fudbala. Sahrana će biti prenesena u direktnom prenosu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR